Flashmobe a környezetért

2023.04.21. 13:12

Soproni iskolások installációkkal és villámcsődülettel hívták fel a figyelmet a környezetvédelemre - Fotók, videó

Sopron két iskolája, a Roth Gyula Erdészeti Technikum és a Handler Nándor Technikum környezetvédelmi rendezvényt tartott a Mária szobornál a Föld napjához kapcsolódóan.

Varga Henrietta

A Mária szobornál mutatták be előadásukat és környezetvédelmi installációikat a soproni iskolások a Föld Napja alkalmából.

Fotó: Szalay Károly

Beszédében mindkét intézmény igazgatója hangsúlyozta, hogy azért fontos az iskoláknak a környezetvédelem, hogy az elkövetkező generáció is megtapasztalhassa azt a rengeteg szépséget, amelyet a természet ad.

- Ez egy olyan közös rendezvény, amely a környezetvédelemhez kapcsolódik, a project keretében tanulóink olyan installációkat készítettek, amelyek ehhez a témához köthetők. Bemutatják a természetvédelmet, a környezettant, a vizet, az ezzel kapcsolatos ismereteiket, ezt tekinthetik meg az érdeklődők itt, a Mária szobornál - mondta el Kósa Éva a Handler iskola igazgatója.

A Roth Gyula Erdészeti Technikum tanulói Michael Jackson - Earth Song dalára, figyelemfelkeltő, elgondolkodtató flashmobe-ot mutattak be, ezzel világítva rá a Föld védelmére, a környezettudatosságra, majd olyan facsemetéket adtak át, amelyeket ők maguk neveltek és ápoltak.

A rendezvényen Magas Ádám önkormányzati képviselő is részt vett, aki elmondta, hogy nem csak a Föld napján, hanem mind a 365 napon figyelnünk kellene a környezetünkre annak érdekében, hogy unokáinknak is megtarthassuk ezeket a csodálatos értékeket és ők is egészségesen és tudatosan élhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában