Az időutazás lehetséges!

2023.04.18. 21:12

Retro vonatszerelvény jár a tavaszi hétvégeken Győr és Veszprém között

Retro vonatszerelvény közlekedik Győr és Veszprém között a következő hónapokban a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeihez kapcsolódva. Az április végétől a tavaszi hétvégeken közlekedő szerelvény kétszer fordul a két város között.

kisalfold.hu

Forrás: mavcsoport.hu

"A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa eseménysorozat keretein belül a Győr–Veszprém vasútvonalon, azaz a Bakonyvasúton egyes vonatokban, a retró szerelvény részeként az egykoron a Déli Vasúthoz tartozó SR 404 bisztrókocsi is közlekedik, ahol a kocsi jellegéhez illeszkedő egyszerűbb, de közkedvelt ételeket kínálunk utasainknak, mint például a zsíros kenyér lila hagymával vagy a tepertő tál, melyet hegyes-erős paprikával teszünk pikánsabbá. Emellett egyszerűbb rágcsálnivalók, üdítőitalok és alkoholos italok is megtalálhatók kínálatunkban" - olvasható a MÁV honlapján

Retró kínálattal várják a nosztalgiára vágyó utasokat a vonat büfékocsijában, ahonnét a legendás Utasellátó csokoládéroló és a bomba sem hiányozhat.

A vonat a retro Bhv ingavonati szerelvény lesz (eredeti olajzöld festésű), mely általában a 142-es Budapest-Lajosmizse vonalon közlekedik - írja a Bakonyvasút. A vonat április 29-30-án, május 1-jén, május 6-7-én, 13-14-én és 20-22-én közlekedik majd. A Bakonyvasút Szövetség minden érintett hétvégén egész nap nyitva tartó büfével várja az utasokat Porva-Cseszneken. A retró szerelvény naponta kétszer fordul, Győrből 10 óra 13 perckor és 16 óra 13 perckor, Veszprémből 13 óra 35 perckor és 19 óra 35 perckor indul.

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeinek rugalmasabb megközelítéséért a MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztést tervez a szlovák állami vasúttársasággal a Győr-Veszprém vasútvonalon. Ha a megállapodás a közeli napokban megszületik, április 28-ától október 2-áig nemzetközi vonat közlekedik a Pozsony (Pozsonyligetfalu)/Bratislava Petrzalka-Győr-Veszprém útvonalon és vissza. Április 28. és június 12. valamint szeptember 7. és október 2. között kedd és szerda kivételével minden nap, június 13.  és szeptember 6. között pedig naponta - áll a közleményben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában