A beporzókért

2023.04.25. 13:22

Fákat ültettek, magas ágyást építettek a Föld napján a soproni IKEA munkatársai

A Föld napján ismét megmozdultak a soproni IKEA munkatársai. A vállalatcsoport számára kiemelten fontos a biológiai sokféleség támogatása, a természet újjáélesztésének és ökológiai funkcióinak a visszanyerése, ezért évről-évre számtalan akciót valósítanak meg világszerte.

kisalfold.hu

Forrás: IKEA

Az asztalunkra kerülő termények 75 százaléka beporzókra támaszkodik, a rovar egynegyede mégis hiányzik a természetből, és ez a csökkenő tendencia tovább folytatódik. Ezért idén a gyár területén belül földterületeket különítettek el, ahol nem permetezik, nem nyírják a füvet, meghagyják a virágzó növényeket a beporzó rovarok, így például a méhek számára. 

Az IKEA Industry Magyarország Kft munkatársai a Föld napja alkalmából fákat ültetett az Erdő háza mellett. Ugyanaznap egy másik lelkes dolgozói csapat a gyár területét szépítette, magas ágyásokat telepített, s azokba virágokat, paradicsomot, paprikát ültetett. A munkatársak bevonása érdekében „Fogadj örökbe egy magas ágyást!” kezdeményezés is elindult. A gyár területén belül madárházakat és rovarhoteleket helyeztek ki, sőt egy természetes madáritatót is kialakítottak.

A soproni gyár területén magas ágyást építettek.
Forrás: IKEA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában