250 jármű

2023.04.20. 12:10

Elektromos rollereket lehet bérelni Sopronban péntektől - térkép a parkolási pontokról - fotók

Április 21-től 250 elektromos roller bérlésére nyílik lehetőség Sopronban.

kisalfold.hu

Az e-rollerekkel a kezdeti tesztidőszakban a város 90 pontján lehet parkolni, a helyszínek között kiemelt szerepet kap a soproni vasútállomás. A Lime üzemeltetőként, a GYSEV pedig logisztikai szolgáltatóként vesz részt a soproni e-roller bérleti hálózat kialakításában, a projektet a város önkormányzata is támogatja.

E-rollerek Sopronban

Az e-rollerek használatához az előre telepített „Lime RideGreen” mobiltelefonos alkalmazás szükséges. A járműveket a kijelzőjén található QR-kód beolvasásával lehet használatba venni, ezután valamelyik kijelölt parkolási ponton kell elhelyezni a rollert. Az alkalmazás a feloldási díjon felül, perc alapon számolja ki a használat költségét, az összeget a megadott bankkártyáról vonja le az applikáció.

A képen szereplő személyek (b-j) Ungvári Csaba, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese; Dr. Farkas Ciprián, Sopron MJV polgármestere; Irmai Krisztián, a Lime Technology Kft. magyarországi vezetője; Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője - Fotó: gysev

Fontos információ, hogy a rollerek nem használhatók Sopron közigazgatási határain kívül. Használat után a rollereket kizárólag a kijelölt 90 parkolási pont valamelyikén lehet elhelyezni, más helyszíneken az alkalmazásból nem lehet kilépni, a bérleti díjat pedig tovább kell fizetni.

A rollerek tulajdonosa és üzemeltetője a Lime, a GYSEV Zrt. pedig logisztikai szolgáltatóként vesz részt a soproni e-roller projektben: a vasúttársaság munkatársai elektromos autóval végzik a rollerek lemerült akkumulátorainak cseréjét a parkolópontokon. Az applikáció jelzi, ha egy helyszínen megállapított darabszámon felül több roller áll rendelkezésre. Ekkor az egyes pontok közötti áthelyezést is a vasúttársaság munkatársai fogják elvégezni.

A kezdeti, tesztidőszakban 250 roller telepítése fog megtörténni, ezeket a város 90 pontján lehet leparkolni. A későbbiekben lehetőség lesz mind a rollerek, mind pedig a parkolási pontok számának emelésére.

Rollerek Sopronban - Fotó: gysev

A Lime, a GYSEV és a város önkormányzata is kéri, hogy a balesetek elkerülése érdekében az e-rollereket mindenki kellő óvatossággal és odafigyeléssel használja!

Kérjük, hogy az elektromos rollerek használata során tartsák be a felhasználási és szolgáltatási feltételeket, amely Lime weboldalán, a következő linken található >>

A parkolási pontok térképe

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában