Több tonnányi Tartós szeretet

2023.04.05. 17:00

Csaknem 6 tonnányi tartósélelmiszert gyűjtöttek a Győri Egyházmegyében

Az idei Tartós szeretet-akció során országosan mintegy 140 tonna tartósélelmiszert gyűjtött a Katolikus Karitász. A Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai folyamatosan adják át az adományokból készített célzott tartósélelmiszer-csomagokat a velünk kapcsolatban álló, szegény sorsú családoknak.

kisalfold.hu

Forrás: Győri Karitasz

Csaknem 6 tonnányi tartósélelmiszert gyűjtöttek március 12-19. között az idei Tartós szeretet-akció keretében a Győri Egyházmegyében. A Katolikus Karitász által meghirdetett nagyböjti adakozás során összegyűlt adományokat még húsvét előtt átadják a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntesei és munkatársai a rászorulóknak.

Az egyházmegye templomaiban meghirdetett gyűjtésen túl az Apor Vilmos Ház munkatársai négy napon át gyűjthettek tartósélelmiszert Győr egyik ALDI élelmiszerüzletében. Az akció során mintegy 22 önkéntesüket mozgatták meg, segítségükkel összesen 1140 kg adományt gyűjtöttek. 
Hungler Márton így vallott élményeiről: „Nagyon jó volt az önkéntes munka, sok jó fej embert ismertem meg és egyesek a barátaim is lettek. Maga a munka is jó volt, örömmel töltött el, hogy segíthettem a rászorulóknak, illetve pozitívan hatott rám, milyen kedvesek voltak a vásárlók.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában