Lehetőség úszásoktatásra, lakossági sportolásra

2023.03.30. 21:27

Nyit a Kapuvári Tanuszoda

Április 3-án megnyitja a kapuit a nagyközönség előtt a Kapuvári Tanuszoda. Cikkünkből a nyitvatartásról és a belépőjegy áráról is bővebb információt kaphatnak.

Kustor Réka

A Kapuvári Tanuszoda nyitás előtti állapota – napokon belül megtelik élettel a létesítmény. Fotó: Kustor Réka

Hétfőtől végre igénybe vehető a járás gyermekeinek és lakosságának nagy örömére a Kapuvári Tanuszoda. „A Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. üzemeltetésében álló kétmedencés tanuszoda célja, hogy biztosítsa az iskolások számára a testnevelésórákon történő úszásoktatás infrastrukturális feltételeit” – derült ki a közleményből, melyben a kormány támogatásával, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében elkészült létesítmény működésével kapcsolatban is bővebb információt kapott a Kisalföld.

„Hiánypótló feladatot lát majd el, hiszen esélyt és helyszínt ad a térségbeli gyermekek mindennapos sportolására, egészségesebb életkörülmé­nyeinek kialakítására. A fejlesztési koncepcióhoz kitűnően illeszkedő új létesítmény alkalmas az iskolai és óvodai úszásoktatásra egyaránt, de az oktatási időn kívül a település lakosainak, valamint a versenysport képviselőinek is lehetőségük nyílik igénybe venni az uszoda szolgáltatásait. Április 3-án, hétfőn elindul az uszoda terheléses próbaüzeme, mely alatt az előre egyeztetett csoportok mellett a lakosság is igénybe veheti a létesítményt” – olvasható a tájékoztatóban.

A Kapuvári Tanuszoda nyitás előtti állapota – napokon belül megtelik élettel a létesítmény. Fotó: Kustor Réka

Ezen időszak alatt tervezetten hétfőtől csütörtökig 8–16.30 óráig, pénteken pedig 8–14 óráig várják a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. „Hétvégenként a létesítmény egyelőre zárva tart. A nyitvatartási időn belül a lakossági felhasználás a közoktatásbeli úszásoktatás függvényében, az uszoda szabad pályáin történhet. A belépőjegy a próbaüzem alatt a lakosság számára kedvezményesen megváltható: felnőtteknek 600 forint/fő/alkalom, diákoknak és nyugdíjasoknak (igazolvány bemutatásával) 500 forint/fő/alkalom, 3–6 éves gyermekek részére pedig 200 forint/fő/alkalom áron, melynek megváltásával a vendégek saját felelősségre, a próbaüzemi szabályozásoknak megfelelően használhatják az uszodát. Az öltözőszekrények karórával használhatók, melynek kaució­ja 2500 forint alkalmanként, ezen összeget a karóra vissza­adásakor természetesen visszatérítik” – tudtuk meg.

A próbaüzemet követően a tanuszoda hétfőtől péntekig, 8 órától 20 óráig tart majd nyitva, de iskolaidőben a lakosság részére 16 órától 20 óráig lesz látogatható, előtte a tanulócsoportok úszásoktatása zajlik. Szombaton és vasárnap 8 órától 18 óráig mindenki használhatja, amellett, hogy ilyenkor is zajlik majd oktatás a medencékben. Az uszoda aktuális foglaltsága a lakossági tájékoztatás érdekében elérhető lesz a jegypénztárnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában