Apor Vilmos élete

2023.03.08. 17:06

Érettségi tétel elevenedett meg a győri Vaskakas színpadán - fotók

Szerda délelőtt harminc végzős diák érkezett a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnáziumból a győri Vaskakas Bábszínházba a Mindenkinek mindene című előadásra.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

A Győri Nemzeti Színház művészei tavaly mutatták be a győri Káptalandombon, majd a Gyulai Várszínházban Apor Vilmos, győri megyéspüspök életét feldolgozó darabot Dér András rendezésében. 

A győri teátrum idén műsorra is tűzte bérleteseinek, amit a zárvatartás ideje alatt Vaskakasban állítanak színpadra. A szerdai előadást egy különleges beszélgetéssel is megfűszerezték, ugyanis a prohászkás diákoknak érettségi tételei közt szerepel a mártírhalált halt Apor Vilmos munkássága és pályája. 

Bakos-Kiss Gábor színházigazgató, az életrajzi dráma címszereplője a bemutató után hosszasan mesélt Apor Vilmosról, a püspök életének legfontosabb eseményeiről, valamint a darab létrejöttéről és alkotói folyamatairól. A tanulók a beszélgetés végén kérdéseket is feltehettek, hogy még átfogóbb képet kapjanak a közelgő érettségire. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában