Még mindig kamasz

2023.03.23. 16:19

Állati születésnap a győri állatkertben - 17 éves lett Bou-Bou, az elefánt + Fotók, videó

kisalfold.hu

Bou-Bou születésnapi tortát kapott almából és répából, gallyakból, vagyis kedvenc eledeleiből.

Fotó: Huszár Gábor

Bou-Bou, az elefánt tizenhetedik születésnapját ünnepelték csütörtökön a győri Xantus János Állatkertben. Az eseményen Bou-Bou születésnapi tortát kapott almából és répából, gallyakból, vagyis kedvenc eledeleiből. Az ünneplést követően Wenczel Flóra zoopedagógus bemutatta a győri elefántcsapat leghíresebb bikáját. 

Bou-Bou a város első afrikai elefántjaként két éve érkezett Győrbe egyenesen Franciaországból, a La Fléche-i állatkertből, ahol sztárként kezelték, életének minden mozzanatáról tudósítva. Érdekesség, hogy amikor Győrbe érkezett, egy speciális daruval emelték a kifutóba. Az állat naponta kétmázsányi takarmánnyal és gyümölccsel táplálkozik. A 17 évével még kamasznak számít, hiszen az elefántok akár 50-60 évig is élhetnek. Ha Bou-Bou felnő, akár öt és fél tonnát is nyomhat; jelenleg 3,5 tonna. Könnyű felismerni, ugyanis rossz szokásként mindenhez hozzádörgöli, így rövidre koptatta ormányát. A győri állatkertnek már négy elefántja van, a másik három Pembé, Kító és Rungwe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában