A terápítát támogatják

2023.03.18. 15:37

A tündéri Emmáért horgásztak Kimlén - Fotók, videó

Németh Emma javára szervezett jótékonysági horgászversenyt Kimlén Horváth Imre, a támogatást a kislány fejlesztésére fordítják.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A maga is súlyos daganatos betegségből gyógyult Horváth Imre neve immár összeforrt a jótékonysági horgászversenyekkel. Támogatta már így a mosonmagyaróvári hospice házat, az Újjáéledés Alapítványt, a szintén daganatos betegséggel küzdő Tóth Róbertnét is.

Most a Németh házaspár mellé állt, akik mindent megtesznek a betegen született kislányukért, Emmáért, akinek az orvosok nem jósoltak sok időt: azt mondták, ha életben is marad, magatehetetlen lesz.

A lányka fejlesztéséhez a Jóakarat Hídján keresztül olvasóink is hozzájárultak. E terápiáknak köszönhetően a kicsi nagyon sokat fejlődött. 

- Kereken egy éve kezdtük meg a Borsóházas terápiát. Emma azóta sokat fejlődött. Vannak hullámvölgyek, amin át kell lendülni. A novemberben diagnosztizált epilepszia most a mumus. Ott a rohamok miatt volt visszaesés, amit lassan tudunk csak visszaépíteni. Persze itt a dackorszak is, ami nehezíti a dolgunkat - emelte ki érdeklődésünkre Katalin, Emma édesanyja. Hozzátette: "Nagyon köszönjük, hogy ennyien mellénk álltak, és támogatják a közös álmunkat, Emma lépteit. Sokat jelent ez nekünk."

- A szakemberek mindig azt mondják Emma jó alapanyag, formálható, együttműködő és terhelhető. Az, hogy meddig jutunk el, mire lesz majd teljesen önerőből képes, az a jövő titka. De akinek ennyi akaratereje van, mint Emmának, ott nincs lehetetlen - hangsúlyozta még az anyuka, megjegyezve, hogy a támogatást teljes mértékben a Borsóházban való intenzív terápiára szeretnék fordítani.

Frissítve:

565 ezer forint gyűlt össze

Horváth Imre főszervező tájékoztatása szerint 565 ezer forint gyűlt össze a Bázis Bisztró Jótékonysági horgászversenyen, ebből 140 ezer forintot az MKC Szurkolói Csoportja gyűjtött össze egy mez licitjével és a Bertalan család jóvoltából. 
A főzőverseny különdíjait a Marina Pizzéria és a viseld.hu ajánlotta fel: e megmérettetés a Kis-Duna Polgárőr Egyesület győzelmével zárult, de főzött még a DUDU Taxi&Transzfer, Hencz János, valamint a Lions és Rotary Club Mosonmagyaróvár is. 
A horgászversenyen az A szektorban Nagy Károly, Angyal Ferenc és Hencz Tamás osztozott a dobogós helyeken, a B szektorban Cseh Zoltán, Pusztai Gábor és Gyöngyi Kristóf, míg a C szektorban Greifeinstein László, Ábrahám Károly és id. Tamás Róbert. A legnagyobb hal 
Cseh Zoltán horgára akadt, az összfogás 55.54 kilogramm. 
Abszolút kategóriában győztes Cseh Zoltán, második Greifeinstein László és harmadik Nagy Károly. 

Emma állapotáról beszélt az édesanyja:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában