Nyugdíjas Egyetem

2023.03.22. 19:02

A növényi kórokozókról tartanak előadást csütörtökön Mosonmagyaróváron

Növényi kórokozók, amelyek megváltoztatták az emberiség történelmét címmel tart előadást dr. Palkovics László, az Albert Kázmér Kar egyetemi tanára csütörtökön délután fél 4-től a PHARE-épületben.

kisalfold.hu

Az előadáshoz kapcsolódó online játék március 24-től két hétig lesz elérhető a város honlapján. Az előadást március 31-én délután 1 órakor vetítik a Nyugdíjas Egyetem, Mosonmagyaróvár Facebook-oldalon.

Dr. Palkovics László az MTA doktora, egyetemi tanár, kertészmérnök, növényvédő mérnök, növényorvos. A Magyar Tudományos Akadémia Agrár- tudományok Osztálya Növényvédelmi Tudományos Bizottságának elnöke, aki számos kitüntetésben részesült.

Fő kutatási területe a növényi virológia, a vírusok diagnosztizálása, az itthon megjelent új kórokozók, vírusok, baktériumok és gombák azonosítása, jellemzése és környezetkímélő növényvédelmi eljárások kidolgozása különböző növénykórokozók ellen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában