Média és tudomány

2023.03.28. 15:45

A digitális médiáé a jövő - Szakmai napon bizonyíthatták tudásukat a Soproni Egyetem hallgatói - fotók, videó

Első alkalommal szerveztek média szakmai napot a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán, ahol a kommunikáció- és médiatudomány alapszakos hallgatok előadásokon és műhelymunkákon vettek részt.

Papp Fanni

Fotó: Szalay Károly

A Benedek Elek Pedagógiai Karon immáron három éve elérhető a hallgatók számára kommunikáció- és médiatudomány alapszak, melynek népszerűsítésére a keddi nap a médiáról szólt. A szakmai nap fő tematikáját a "mediatizáció a napjainkban" cím adta, melynek keretében a hallgatók szakmai előadásokon vehettek részt, illetve workhopok által a látványstúdióban betekintést nyertek a hang- és képrögzítés világába, valamint az absztrakt képalkotási lehetőségekkel ismerkedhettek meg. Továbbá szó volt a kommunikáció és médiatudomány oktatásáról is, valamint olyan témákról, mint a művészeti elemek a reklámgyakorlatban.

- A fiatal alapképzésünk fordulópontjához érkeztünk, hiszen, ha minden jól megy hamarosan átadjuk az első diplomákat. Tulajdonképpen innentől kezdődik a képzés piaci megmérettetése, merthogy a friss tudásokkal, képességekkel, kompetenciákkal felvértezett hallgatóinkat útjukra bocsátjuk. Bizonyos visszajelzéseink már most is vannak a gyakorlati helyekről, de élesben minden más lesz - köszöntötte a hallgatókat dr. Varga László, dékán.

- A karon három éve indult el a kommunikáció- és médiatudomány alapképzés, amelyre összesen hatvan nappali tagozatos hallgató jár és a digitális médiára specializálódott, hiszen napjainkban ez az elsődleges terület. A szakmai napon mind a három évfolyam megjelent a saját tudásával és tapasztalatával. A képzés oktatói pedig megmutatták a számukra, hogy az elméletben tanultakat hogyan lehet hasznosítani a gyakorlatban. A szakmai nap a mediatizáció, a kommunikáció és a reklám témaköreire épült - mondta el dr. Molnár Csilla, a kommunikáció- és médiatudomány alapszak szakfelelőse.

A szakmai napon az első előadást a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Bölcsészettudományi Karának egyetemi docense, Jitka Rožňová tartotta, aki a reklámokban használható művészeti elemekről beszélt. Azt követően dr. Molnár Csilla "Kommunikáció és mediatizáció a napjainkban" címmel tartott előadást. A délután pedig a gyakorlatoké volt a terep.

- Bízunk benne, hogy a szakmai napot a tapasztalatokból tanulva jövőre szintén megrendezzük, nyilván más hívószóval. Úgy gondoljuk, hogy a digitális médiáé a jövő, ezért is ez áll a képzésünk középpontjában - hangsúlyozta az alapszak szakfelelőse.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában