Jótékonysági disznótoros

2023.02.18. 11:35

Két disznóból lakmározhatnak Ásványrárón - A disznótoros bevételét a helyi gyerekekre fordítják - Fotók

A hagyományos disznótort a bökéstől, a pörzsölésen keresztül, egészen a finom ételek elkészítéséig végig kísérhették az érdeklődők.

Mészely Réka

A Balogh család nevelte az állatokat, náluk történt a bökés, azonban utána már a focipályán pörzsölték és bontották a disznókat.

Fotó: Kerekes István

Jótékonysági disznótorost szerveztek szombaton Ásványrárón: a tavaly novemberi sikeren felbuzdulva – akkor egy sertést vágtak le, most kettőt daraboltak fel közösen a helyi iskola szülői munkaközösségének, az íjászok és a sportegyesület összefogásában. 

A Balogh család nevelte az állatokat, náluk történt a bökés, azonban utána már a focipályán pörzsölték és bontották a disznókat. 9 órától a gyerekeket akadályverseny várta, délután íjászat és focimeccsek. 

Reggeli látogatásunkkor már többféle finomságból lehet válogatni, és ebédre is több étel készült, a helyi gasztroklub és a Major Éterem közreműködésével. 
Az ételekből befolyt összeget az iskola, a KSE és a helyi íjászklub kapja. A szervezők érdeklődésünkre elmondták, hogy többek között az iskola első osztályában a padokat szeretnék kicserélni a bevétel egy részéből. 

Júniusban családi napot és novemberben újabb jótékonysági disznótorost terveznek, mindezt a helyi iskola diákjai javára. A szervezetek az összefogás fontosságát is kiemelték, melyet a jövőben is kamatoztatnának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában