Ismeretterjesztés

2023.02.08. 15:00

Iskolai előadások a Vizes Élőhelyek Világnapján Győrben és Győrújbaráton

Február 2-án ünneplik a Vizes Élőhelyek Világnapját, melyet az 1971-ben ezen a napon aláírt Ramsari Egyezménytől számítunk. Hazánk 1979-ben csatlakozott a Ramsari Egyezményhez. Három iskolában tartottak előadást a témával kapcsolatban.

Forrás: ÉDUVIZIG

Magyarország jelenleg 29 területtel jegyzi magát, amely összesen 243.410 hektárt jelent. Ezek a területek nem csak a hazai növény és állatvilág szempontjából jelentősek, de a vonuló madarak számára is igen fontos pihenő és táplálkozó helyként szolgálnak. Az Igazgatóság területén 4 Ramsari terület található: a Fertő, a Nyirkai-Hany, a Rába-völgy és a Tatai tavak, melyek fennmaradását vízi létesítmények üzemeltetésével a vízügy biztosítja - írta az ÉDUVIZIG közleményében. 

Az idei évben 2023. február 1-2-3-án három iskolában, a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban, a Győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 2., 3. és 5. osztályában valamint a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 6. évfolyamában tartottunk előadást a témában. Az ismeretterjesztést nagy érdeklődéssel hallgatta közel 200 gyermek, melynek során lehetőség volt kérdezni és együtt gondolkodni a vizes élőhelyek jelentőségéről és megőrzéséről.

Forrás: ÉDUVIZIG

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában