Tizedik jubileum Magyarországon

2023.02.20. 18:23

A győri Vaskakas Bábszínház is részt vesz az idei Színházi Olimpián

A Vaskakas Bábszínház is izgalmas előadásokkal és programokkal csatlakozik az idei Színházi Olimpiához. A nemzetközi esemény jubileumi tizedik alkalmának Magyarország ad otthont április 1. és július 1. között.

kisalfold.hu

A győri Vaskakas Bábszínház is részt vesz a Színházi Olimpián.

Forrás: Kisalföld Archív

Fotó: Rákóczy Ádám

A Színházi Olimpia az ókori olimpiák szellemében 1995-ben Görögországban életre hívott találkozó. A világszínház egyik legnagyobb és legrangosabb eseménye időről időre más-más városban, országban talál otthonra. A 2023-as magyarországi olimpiára a Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenkét vidéki bábszínház összefogásával három hónapos programmal készül.

A bábszínházak földrajzi elhelyezkedésük szerint hármas csoportokban vesznek részt a rendezvénysorozatban. A Vaskakas Bábszínház a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal és a zalaegerszegi Griff Bábszínházzal alkot egységet.

A programsorozat keretében április 19-én Győrben a Vaskakas Bábszínházban a „Határtalanul magyar” című program részeként a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszakos hallgatói Weöres Sándor: Bennem a létra című kamara előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A produkció előtt Dr. Fűzfa Balázs, az ELTE egyetemi docense rendhagyó irodalomórát tart Weöres Sándor költészetéről.

Május 3-án a csehországi Drak Színház Georges Méliès utolsó trükkje című grandiózus előadását láthatja a közönség. A színpadra vitt káprázatot Georges Méliès bűvész, filmrendező élete inspirálta. A nézőket bevezeti a varázslók, és a szemfényvesztő trükkök örökké vonzó világába.

Június 17-én pedig „Csepűrágók Világfesztiválja” elnevezésű ingyenes program keretében kiváló nemzetközi és magyar utcaszínházi, gólyalábas, és bábszínházi produkciók váltják majd egymást, valamint interaktív játékok és koncertek várják a családokat a Radó-szigeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában