Szilveszter

2023.01.03. 13:27

Sétákkal, kereplőkkel búcsúztatták az évet Bágyogszováton és Pálin

Bágyogszováton kereplőkkel, trombitákkal, kolompokkal búcsúztatták az óévet, Páliban pedig sétával és szerencse­hozó lencselevessel.

kisalfold.hu

Az óév utolsó napján két rendezvényt szervezett a Bágyogszovátért Egyesület. Délelőtt a szováti temetőben Szári Béla síremlékénél emlékeztek a résztvevők az egy éve tragikus körülmények között elhunyt falubelire, egyúttal a 2022-ben eltávozott bágyogszovátiakra. Délután szilveszteri hangulatban telt a hagyományos felvonulás, amelynek útvonala ezúttal a kultúrház és a bágyogi templom között volt. A félszáz felvonuló trombitákkal, kereplőkkel, kolompokkal búcsúztatta az óévet, köszöntötte a közeledő újat. Ki gyalog, ki futva, ki babakocsival, rollerral, gördeszkával vagy éppen kerékpárral tette meg a távot. Kellemes meglepetésként megtisztelték jelenlétükkel rendezvényüket az Egy a Világunk Alapítvány képviselői is. 

A bágyogszovátiak vidám sétával zárták az évet. Fotó: Erdős Krisztina

Civil kezdeményezésben, Tóth Kata szervezésében sétára várták az év utolsó napján a páliakat. A gyalogmenet az új „Csapási” úton haladt, a helyszínt a helyi polgárőrök biztosították, Gecsei Miklós és családja pedig szerencsehozó lencselevessel kedveskedett. Remélhetőleg az új esztendőt áthatja az utolsó napi séta jókedve. 
 

A páliak az év utolsó napján indultak közös sétára. Fotó: Nagy István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában