Játékos

2023.01.09. 09:15

Múzeumi fejtörő Sopronban

Hol járunk? Mit látunk? címmel múzeumi fejtörőt indított közösségi oldalán a Soproni Múzeum.

kisalfold.hu

Szerdánként egy-egy különleges tárggyal jelentkeznek a múzeum munkatársai, aminek nemcsak a fotóját láthatják a játékban részt vevők, néhány sorban segítséget is kapnak, hogy megfejtsék, egykor mire szolgált a múzeumi darab. A játék arra is jó, hogy április végéig, ameddig zárva tartanak a kiállítótermek, lekössék a múzeumbarátok érdeklődését. A megfejtéseket a Soproni Múzeum profiljára, Messenger-üzenetben várják. 

– Múzeumot szerető felnőttek számára állítottuk össze ezt a játékot a korábbi népszerű Mesélő műtárgyak sorozat mintájára. Szerdánként kerül ki az új poszt a Facebook-oldalra, a megjelenés hetében vasárnapig várjuk a megfejtéseket, és a rá következő hétfőn tesszük közzé a helyes választ. Az első, kedvcsináló feladványunk kifejezetten könnyű volt, de lesznek több utánajárást igénylő műtárgyak is a sorozatban – mondta Szabadhegyi Zita, a Soproni Múzeum munkatársa. 

Az első feladvány a Storno-­gyűjtemény egyik különleges kincse, az id. Storno Ferenc által készített figurás, agancsos csillár volt 1865-ből. A megfejtést tegnapig kellett beküldeni, a helyes válasz mától látható a múzeumi oldalon. Azok között, akik a hónap mind a négy tárgyát helyesen azonosítják be, ajándékutalványt sorsolnak ki, amit a Tűztorony múzeumshopjában lehet levásárolni. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában