Könyves farsang

2023.01.26. 21:00

Győrszemerei alsósoknak gyűjtenek könyveket

kisalfold.hu

Alsósoknak gyűjtenek jó állapotú gyermekkönyveket és regényeket, hiszen az olvasó gyermekből gondolkodó felnőtt érik. A Magyar Vöröskereszt és a Győrszemere Községi Könyvtár közös akciójára felajánlott könyveket nem csak a helyi IKSZT-ben és könyvtárban, de a győri Nagy Imre utca 28-as szám alatti Vöröskereszt székházban is leadhatják február 10-ig.

Sipőcz Anna Szilvia könyvtáros azt mondja, fontos a digitális kultúrával szemben könyvet is adnunk a gyermekek kezébe. – Elkezdtek többen járni alsósok a könyvtárba, ezt megragadva szeretnénk népszerűsíteni az olvasást. Tartottunk már könyvhetet és ingyenes könyvvásárokat a szüreti napon, vagy a roma nemzetiségi napon és a felnőttek körében is nagyon népszerű volt.

Ezúttal az iskolai farsangi rendezvénnyel kötjük össze most a könyv csereberét, ingyenes vásárt. Mivel a győrszemerei iskolában erős a német nyelvoktatás, idegen nyelvű kiadványokat is szívesen fogadnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában