Könyvajánló

2023.01.28. 13:35

Elérhető Homor Tivadar memoárja, a Léleknapló, amely a mélyszegénységből kiemelkedés sikertörténete

A közelmúltban jelent meg Homlok Tivadar Léleknapló. Fények és árnyak életútam tükrében című memoárja, mely minden szálával Győrhöz kötődő tanári, pedagógiai- kutatási- publikációs innovációit és társadalmi misszióban végzett tevékenységét mutatja be.

kisalfold.hu

Forrás: Homor Tivadar: Léleknapló

A könyv lektora Kamarás István író, szociológus, MTA doktora igy jellemezte a memoárt: 

A Léleknapló első változata egy rendkívüli diplomamunka volt, egy multidiszciplináris identitástörténet, melyben a szerző különböző embertudományok felől közelítette meg az énazonosság kérdését. Folytatva a korábbi élettörténetet, ebből lett a Léleknapló, mely a mélyszegénységből kiemelkedés sikertörténete, és - ahogyan a főhős érzi - egyben kálváriája és mentális ára is. A memoár ágostoni vallomás, kortörténet, afféle nevelési regény, melynek hőse egyszerre koronatanúja és ágense a művelődés, és mint az ember és erkölcstan tantárgy egyik kidolgozója a hazai pedagógiatörténetnek

A Léleknapló díjmentesen letölthető az Országos Széchenyi Könyvtár, Magyar Elektronikus Könyvtár digitális adatbázisából: 

Léleknapló: Fények és árnyak életutam tükrében / Homor Tivadar https://mek.oszk.hu/23700/23726

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában