Okosan a pénzzel! – túl a második sorozaton

2023.01.30. 14:48

A Soproni Egyetem legfelkapottabb videója túl van már a nyolcmillión a Tik-Tokon - mutatjuk a pár másodperces videót

A középiskolás korosztály pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében indította el tavaly a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaság-tudományi Kara első oktatósorozatát a Pénzügyminisztérium támogatásával. Idén januárban már a második videósorozatot zárták a készítők.

kisalfold.hu

A soproni Berzsenyi-gimnázium kvízjátékosai az ajándékcsomagokkal és Horváth Kata a kvízgömbökkel. Fotó: Soproni Egyetem

Három város hét iskoláját látogatta meg a Soproni Egyetem „Okosan a pénzzel!” road- show-ja, melyhez a szakmai hátteret az egyetem közgazdaság-tudományi kara biztosította. A szervezők egy kvízjáték keretében világítottak rá a kriptovaluták, az adózás, a pazarlás, a szerencsejáték, az infláció és a hitelezés egyes kérdéseire, melyből aztán rövid zenés videók készültek a TikTokra. A kvízjátékok résztvevőit ajándékcsomaggal jutalmazták - számolt be weboldalán az egyetem.

@soproniegyetem Indítsd az utad a Soproni Egyetem nyílt napján december 7-én!😍#soproniegyetem #unisoprON ♬ Night Changes - One Direction

 Az első videósorozatban megismert főszereplő, Horváth Kata, az egyetem III. éves közgazdászhallgatója ezúttal kvízmesteri szerepben mutatkozott be - írják. 

– Elsőre talán meglepő lehet, de a TikToktól nem idegen a hasznos tudás átadása. A platform 2020 májusában elindított egy programot, amely oktatóvideók készítését szorgalmazta a Covid–19-lezárások idején. Ezen videók megalkotói különböző tudományterületek szakemberei, akik megosztják tudásukat. A kampány népszerű, a témák pedig változatosak: a kémiai kísérletektől kezdve, főzési receptek, egészségügyi tippek vagy nyelvtanulás is megtalálható a palettán – mondta el dr. Pirger Tamás, a Soproni Egyetem adjunktusa, a kampány intézményi koordinátora. 

A Soproni Egyetem a videók készítésénél törekedett az aktuális trendzenék alkalmazására, valamint a könnyed, laza hangvételre és stílusra annak érdekében, hogy a szakmai ismeretek átadása mellett a tartalmak szórakoztassák a felhasználókat. A Soproni Egyetem legfelkapottabb videóját már több mint 8 millióan látták, a lájkok száma pedig idén túllépte a félmilliót az oldalon. 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában