Programajánló

2023.01.12. 16:21

A magyar kultúra napja az Esterházy-kastélyban - 150 diák szavalja január 20-án a Himnuszt Fertődön

Az Esterházy-kastély díszlépcsőjén január 20-án, pénteken 150 diák szavalja a Himnuszt, szombaton Sulyok Gabriella grafikusművész exkluzív tárlatvezetésére várják az érdeklődőket Eszterházán.

kisalfold.hu

Exkluzív tárlatvezetést tartanak a magyar kultúra napja alkalmából.

A fertődi Babos József Térségi Általános Iskola 150 diákja szavalatában hangzik el Kölcsey Ferenc Himnusza január 20-án, pénteken 9.40 órakor a fertődi kastély díszudvarán. Ezt követően 10.00 órától az Esterházy-arcképcsarnokban kihelyezett történelemórát és múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak az Esterházy család magyar kultúrára gyakorolt hatásáról.

 

Január 21-én, szombaton két alkalommal, 11.00 és 13.00 órakor Sulyok Gabriella Munkácsy-díjas grafikusművész tart exkluzív tárlatvezetést az Esterházy Galériában. Az Örökség című tárlat 50 kortárs alkotó – köztük Kossuth- és Munkácsy-díjasok –108 alkotását bemutató gyűjteményes kiállítás a nyugati kastélyszárny Esterházy Galériájában, amelyet ezúttal a magyar kultúra napja alkalmából a grafikusművész vezetésével tekinthetnek meg az érdeklődők.

 További információk itt és itt olvashatnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában