Sok madár volt

2022.12.23. 07:00

Túlzsúfolt kalitkákat találtak a győri kereskedésekben az ellenőrök

Az állatkereskedésekre vonatkozó szabályok betartását ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, akik a főváros mellett két győri helyszínen is jártak. Bár azonnali intézkedésre sehol sem volt szükség, számos hiányosság miatt egy győri kivétellel minden üzlettel szemben eljárást indított a hatóság.

Bella Violetta

Forrás: Pixabay

Az egyik győri üzletben madarak esetében apróbb férőhelyproblémát tapasztaltak a szakemberek, melynek kijavítását az ügyfél már az ellenőrzés végén, egy másik kalitkába történő áthelyezéssel megkezdte, így eljárás megindítására nem volt szükség. Egy másik, nagy fajválasztékkal rendelkező üzletben az állatoknak biztosítandó, jogszabályban előírt minimális férőhelyek nem álltak rendelkezésre, főként szintén madarak számára, valamint berendezéstechnikai hiányosságokat is megállapítottak az ellenőrök. Ebben az esetben a szakemberek eljárást indítottak, határ­időhöz kötötten kötelezték a vállalkozást a hibák javítására, a hiányosságok pótlására – tájékoztatott a hivatal. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában