Színes programok

2022.12.01. 10:33

Nemzetiségi és értéknapot rendeznek szombaton Mosonmagyaróváron

Nemzetiségi és értéknapot szerveznek december 3-án Mosonmagyaróváron. A rendezvény 11 órakor többnyelvű ökumenikus istentisztelettel kezdődik a Szent Gotthárd római katolikus plébániatemplomban, ahonnan a nemzetiségek a Part Rendezvényházhoz vonulnak. Ott 13.50-kor megyei értékeket és Mosonmagyaróvár város filmjét mutatják be.

kisalfold.hu

Szigetköz tájkép. Fotó: MW-illusztráció

A köszöntők mellett a Móra-iskola tánccsoportja lép fel, bemutatják a Szigetköz Tájegységi Értéktár – „Szigetköz, a Duna ölelte kincses sziget” című értékkönyvet, átadják a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért díjat a nemzetiségi tagozatban.

Ízelítőt nyújtanak nemzetiségeink kulturális értékeiből a Levéli Harmonikások, a Mosonmagyaróvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Énekkara, Rafael Róbert és ifj. Rafael Róbert, a Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör, a kimlei Mali Dunaj Énekkar és a KUD. Konoplje Táncegyüttes, a Ragendorf Nemzetiségi Gyermektánccsoport, az Abendstern kórus, a bezenyei Tamburica Zenekar és a Jorgovan Énekkar, Győri Gulio és Győri Zsüli Zenekara. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában