Két megyei lány is a döntőben

2022.12.09. 07:39

Miss Hungary 2022 finálé – a győrújbaráti szépség izgatottan várja a finálét – videó, fotók

A hétvégén rendezik a fővárosban a Nemzeti Szépségverseny, a La Burrata Mozzarella Miss Hungary 2022-es döntőjét.

Ollári Gergely

Horváth Boglárka 19 éves és Győrújbaráton él. Tavaly érettségizett, idén nyelvet tanul, de jövőre szeretne egyetemre menni és pszichológiát tanulni. A fiatal lány korábban a 2022-es Miss Balaton szépségverseny döntős lányai közé is bekerült. Kép: Cseh Róbert

  • Az események az Aquaworld Hotel Amazonas díszterme ad otthont, Győr-Moson-Sopron megyét két lány is képviseli majd a legszebb 26 versenyző között.
  • Jávori Lili és Horváth Boglárka is a koronáért küzd a vasárnapi fináléban.
  • Horváth Boglárkával beszélgettünk győri szerkesztőségünkben. A fiatal lányt korábban a 2022-es Miss Balaton szépségverseny döntős lányai közé is beválasztották.

Csupán 150 néző jelenlétében zajlik a királynő koronázása, a színes programok, Dinasma bemutató és Freelusion Show mellett a 26 tagú mezőny több tourral mutatkozik be majd, és a zsűri dönthet a Crystal kis és nagy estélyi, valamint a Paloma fürdőruhás felvonulás alapján a döntőbe jutottak sorsáról. Első ízben a Miss Hungary karitatív célt tűzött ki maga elé, a Kéz a kézben Alapítvány által segített autista gyermekeket fogja támogatni adományával.

– Miért jelentkeztél a Miss Hungary versenyre, mi motivált?

– A 2022-es Miss Balaton szépségverseny döntőjébe is bejutottam, igaz ott helyezést nem értem el. Nagy öröm volt számomra, mert számtalan válogató volt. Tetszett a hangulata, ezért döntöttem úgy, hogy jelentkezem a Miss Hungary versenyre is. Nem is a korona az, ami motivált, hanem a rendezvény hangulata. Azt szeretném most is átélni. A korábbi versenyen is rengeteg barátnőt szereztem, és maga a készülődés is nagyon izgalmas.

– Szüleid, barátaid is támogattak abban, hogy kipróbáld magad ezen a szépségversenyen?

– Igen, elsősorban a barátaim. De természetesen a szüleim is, nyilván ők egy kicsit féltettek, hogy jelentkeztem a versenyre.

– Többször említetted már, hogy számodra szubjektív dolog a szépség. Mit gondolsz, mitől szép egy nő igazán?

– Ha valakire azt mondom, hogy szép, elsőként az arcára gondolok. Nagyon sokat számít a kisugárzás. Sokszor látok gyönyörű lányokat, és sokszor beszélgetek is velük. Azonban vannak, akik lekezelőek, vagy éppen flegmák, és ez iszonyatosan rontja az összképet. A kisugárzáson múlik, hogy kit látok szépnek, és kit nem. Arról nem beszélve, hogy összhangban kell lennie a külső és a belső tulajdonságoknak.

– A Nemzeti Szépségverseny, a La Burrata Mozzarella Miss Hungary 2022-es döntőjében 26 lány mutatkozik majd be vasárnap, két kategóriában. Egy neves hotelben lesz a verseny. Milyen próbák előzik meg a döntőt? Milyen hangulatot vársz?

– Biztosan nagyon jó hangulat lesz. Mi versenyzők már szombaton a helyszínen tartózkodunk majd, ekkor tanítják meg számunkra a koreográfiát, a kivonulásokat, a színpadi eseményeket. Lesz egy közös vacsoránk is, ahol kicsit közelebbről is megismerhetjük egymást. Aztán lesz ruhás főpróba, majd a sminkelés és a fodrászat következik.

– Milyen feladatokban kell majd helyt állni?

– Lesz fürdőruhás szett, ami természetesen nem hiányozhat. Két estélyi bemutató lesz: az egyikhez tartozik egy bundás kollekció, a másikban szimplán elegáns ruhában mutatjuk meg magunkat. De emellett lesz egy short-os felvonulás is.

– Azt szokták mondani: fő a magabiztosság. Szerinted mi a legfontosabb a színpadon?

– Az, hogy látszódjon az emberen, hogy élvezi. Legyen magabiztos, mosolyogjon, és hogy ezek azt sugározzák a zsűrinek, hogy örömmel van itt. A túlzott kisugárzás sem a legjobb opció egyébként, sokat számít a szerénység is.

– A döntőn másik győri hölgy is ott lesz: Jávori Lili. Ti ismeritek egymást?

– Igen, de nem egy hasonló eseményen találkoztam. Én is évek óta táncolok, úgy ahogy Lili, ezért sok előadását láttam. Aztán a válogatón is találkoztunk, és azonnal jóban lettünk.

– Mit tudhatunk meg rólad, amikor épp nem a kifutón sétálsz, vagy egy szépségversenyre készülsz?

– Győrújbaráton élek. A Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban tanultam, és itt is érettségiztem tavaly. Jelenleg nyelveket tanulok, mert jövőre szeretnék felvételizni egy egyetemre, a fővárosba, ahol pszichológiát szeretnék tanulni. Nagy álmom, hogy gyermek-, vagy sport pszichológus legyek. Nagyon szeretem a gyerekeket, és úgy érzem jól ki is jövök velük. Szeretnék segíteni másokon, főleg gyermekeken.

– A magánéletedben a sport, a tánc, és a kis kedvencek a legfontosabbak?

– Igen. Három éves koromban már nép táncoltam, és ma is aktív tagja vagyok a Csobolyó Néptáncegyüttesnek. Nem tudnám abbahagyni. Olyan erős közösség alakult ki az együttesnél, hogy minden nap öröm a tagokkal lenni. Ráadásul ez adott számomra egy mozgáskultúrát, amit a most, a színpadon is tudok majd kamatoztatni. A néptáncnak köszönhető például az is, hogy sokkal kecsesebben tanultam meg járni magas sarkúban. Imádok még sportolni, és a kisállatokat is nagyon szeretem.

– Izgulsz már a vasárnapi döntő miatt? Megnézted a versenytársakat? Mit gondolsz róluk?

– Múlt héten volt az első ruhapróbánk. Ott kezdtem el igazság szerint izgulni, és azóta is bennem van. Természetes drukk van bennem, várom, és izgatott vagyok. Természetesen megnézem kik azok, akik velem együtt ott lesznek. Meg is ijedtem kicsit, mert gyönyörű lányok jelentkeztek a versenyre. Igazából bárki lehet a győztes.

Te személy szerint mit vársz ettől a versenytől, függetlenül attól, hogy mindenki a koronát szeretné megszerezni?

Őszintén mondom, csak jól akarom magam érezni. Azért kicsit titkon abban is bízom, hogy felfedeznek. Hobbi szinten modellkedem pár éve, így örülnék ha fotósok, esetleg modellügynökségek is felfigyelnének rám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában