A bábszínház varázsából senki ne maradjon ki!

2022.12.09. 13:39

Mindenkinek jár mese - A Vaskakas támogatói bérleteket gyűjt rászoruló gyerekeknek Győrben

Már 6700 gyermekhez hozták el a bábszínház örömét a „jószívű felnőttek”. A Vaskakas Bábszínház támogatói bérletei idén is elérhetőek. A megvásárolt bérleteket hátrányos helyzetű gyerekeknek adják, akik így négy varázslatos mese előadáson vehetnek részt.

Dániel Viktória

Pillanatkép a Vaskakas egyik próbájáról.

Fotó: Csapó Balázs

Kilenc évvel ezelőtt született meg Vaskakas Bábszínház támogatói bérletének ötlete. Idén is több száz gyereknek szeretnék a színházba járás és a mese örömét adni karácsonyra.

– Úgy hallottuk egyes óvodáktól, iskoláktól, hogy azért nem vesznek bérletet, mivel a csoportokban, osztályokban vannak gyerekek, akiknek a családja nem engedheti meg magának ezt – mondta el Kocsis Rozi a színház igazgatója. – Szerettük volna, hogy ezek a gyerekek se maradjanak ki, mert hisszük, hogy mese mindenkinek jár. Ezért kértük, az egyik kis megajándékozott szavait idézve a „jószívű felnőttek” segítségét.

Több cég már a kezdetektől támogatja a kezdeményezést: tavaly az Agrofeed Kft. több mint száz bérletet vásárolt, a Security Patent pedig hatvanat.

Pillanatkép a Vaskakas egyik próbájáról.
Fotós: Csapó Balázs

– A kisebb helyi cégek 10-20 bérlet vásárlásával támogatják a kezdeményezést, az utóbbi években pedig egyre több magánszemély is csatlakozott. Nem számít, ha valaki csak egyetlen bérletet engedhet meg magának, hiszen már ezzel is örömet szerezhet egy kisgyereknek, akinek enélkül nem lenne lehetősége bábszínházba jönni. Van olyan apuka, aki minden évben két bérletet vesz a kislányai nevében és az ünnepélyes átadón a gyerekek adják oda a rászoruló társaiknak. A megajándékozottak pedig szinte mindig rajzzal vagy saját készítésű kis aprósággal köszönik ezt meg.

A Vaskakas Bábszínház az óvodákkal, iskolákkal, valamint a Családsegítő Központtal egyeztetve osztja szét a támogatói bérleteket, de családok jelentkezését is várják. December közepén egy ünnepi reggelit követően osztják ki a felajánlásokat, majd egy mesés matiné előadáson is részt vehetnek a gyerekek.

A pártolói bérletek vásárlásával kapcsolatban bővebb információt a [email protected] email címen és a +3620/2652928 telefonszámon, vagy a színház információjában kérhetnek az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában