Itt a Nagyszakállú!

2022.12.04. 13:59

Megérkezett a lappföldi Mikulás Sopronba - képriport

Joulupukki, az igazi finn Mikulás Sopronban, Jánostelepen a Christmas Village-ben várja a gyerekeket.

kisalfold.hu

Az első közös képek készítésekor mi is ott voltunk Sopronban. Fotók: Szalay Károly

  • Egyenesen Finnországból érkezett Sopronba az igazi Mikulás, Joulupukki, hogy a helyi gyermekek személyesen találkozhassanak vele és adhassák át a neki szóló leveleiket.
  • A Christmas Villageban több száz gyermek izgatottan várta a Mikulás érkezését vasárnap délelőtt, akit vidám dalokkal, apró ajándékokkal köszöntöttek.
  • A Mikulás a Wratschko család meghívására érkezett ide, akik három generáció óta kézzel készített üvegdíszekkel foglalkoznak. Wratschko Norbert és felesége, Zsófia még márciusban ismerkedett meg Joulupukkival, akik között jó barátság köttetett. Így nem is volt kérdéses, hogy a Nagyszakállú igent mond a meghívásra.
  • A Mikulás, aki keddig marad Sopronban, üzent a kicsiknek és a nagyoknak is.

- Nagyon boldog vagyok, hogy idén Sopronban találkozhatok a magyar gyerekekkel! Tudom, hogy itt nagyon sok jó gyermek és felnőtt van. Ittlétem alatt szeretném meghallgatni a szülőket, hogy jól viselkedtek-e a gyerekek, szépen ettek és aludtak az éveben, hiszen ez fontos a jövőre nézve! Kívánok mindenkinek békét, szeretetben boldog új évet - adta át rövid üzenetét a lappföldi Mikulás.

A különleges soproni eseményre nagy lelkesedéssel készültek a családok. - Meglepetés volt számunkra, hogy ide érkezik a Mikulás. Ugyan a két fiam már elküldte neki levélben a kívánságunkat, mégis hetek óta készültünk a találkozóra - mondta el a harkai Büki-Cserhalmi család.

Korábban

A Finnországból jött Joulupukkit december 4-én, 5-én és 6-án (vasárnaptól keddig) 10 és 18 óra között látogathatják meg a kicsik és szüleik.

Addig is kis ízelítő az igazi Mikulás soproni teendőiről fotós kollégánk segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában