Lokálpatriotizmus

2022.12.08. 21:49

Konferencia a helyi termékekért Mosonmagyaróváron - galéria

Shop of Region címmel szervezett konferenciát a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

kisalfold.hu

Fotók: Kerekes István

A helyi termékek bemutatására irányuló előadás egy, az Ausztrián és Magyarországon átívelő Interreg program része, melynek kiemelt célja a helyi élelmiszerek, egyedi kézműves termékek, speciális utazási ajánlatok régión kívüli új vásárlóközönséggel való megismertetése. Mindezt egy olyan üzleti modellbe helyezve, amely védi a termelők saját érdekeit.

Az eseményen részt vevő Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: "Az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy a hagyományos üzleti modellek mellett szükséges újabb lehetőségek felé is nyitni." Hozzátette: Szükség van egy olyan üzleti modellre, amely védi a termelők érdekeit anélkül, hogy a teljes kockázatot egyedül kellene viselniük.

Ebben ad támogatást az Ausztrián és Magyarországon átívelő Interreg Program. A „Shop of Region” alatt egy olyan üzlet értendő, amelyben együtt mutatják be és értékesítik a vidéki régiók cégeinek termékeit és szolgáltatásait."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában