Családi legendárium

2022.12.04. 10:17

Kifaggatták a nagyszülőket Sopronban - galéria

Idén is meghirdette a soproni Macskakő Gyermekmúzeum a Családi Legendárium című pályázatát, amelyben családi történeteket vártak. A pályázat lezárult, kedden pedig megtartották a díjkiosztót.

Papp Fanni

Biczó Flórián a nagymamájával készített interjút. Fotó: Máthé Daniella

Öröm látni, ha vannak olyan családok, ahol fontos a múlt megidézése, a szülők, a nagyszülők mesélő kedvűek, a gyerekek pedig kíváncsiak. A szülőknek nagy szerepük van abban, hogy egy gyerek nekivág keresgélni a múlt titkai között. A Macskakő Gyermekmúzeum két korcsoportban hirdetett pályázatot, melyben arra buzdították a gyerekeket, hogy kutassák és meséljék el családjuk történetét. Az általános iskola 6. osztályáig a kicsik korcsoportjába sorolták be a versenyzőket, az ennél idősebbeket pedig a nagyokhoz.

A 7–12 évesek kategóriájában az első helyet Biczó Flórián, a Hunyadi-iskola 3. b osztályos tanulója, a második helyet holtversenyben Sánczi Olivér, a Deák téri iskola negyedikese, valamint Szilágyi Dávid, a Berzsenyi-líceum 6. a osztályos diákja, a harmadik helyet pedig Simon Petra, a Berzsenyi-líceum 6. a osztályos nebulója szerezte meg. Dicséretben részesült a Deák téri iskola másodikosa, Rozsonits Szonja, valamint a hatodikos berzsenyista, Uzonyi Dávid.

A 13–18 évesek kategóriájában mindkét dobogós berzsenyis volt, első lett a hetedikes Sztahovszky Dániel, a második Módos-Soós Lola 7. a osztályos tanuló lett. Különdíjban részesült két hetedikes, Tóth Liliána és Guszter Panka, a Széchenyi-gimnázium, valamint a Deák téri iskola tanulói. A dobogósok videókészítéshez kapcsolódó elektronikai eszközöket kaptak ajándékba. A nyertes pályamunkákat hamarosan megtekinthetitek a Macskakő oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában