Teherautónyi szeretet

2022.12.18. 07:33

Kárpátaljára küldött ruhákat, játékokat, könyveket és Angyali dobozokat a soproni Szent Márton Ház

Teherautónyi ajándékot, köztük Angyali dobozokat küldött Kárpátaljára a soproni Szent Márton Ház. Az adományokat a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász juttatja el az ottani rászorulókhoz.

Bódvai Ildikó

Az Angyali dobozok bepakolásában dr. Oláh Tamás és dr. Vigh Péter is segédkezett. Fotó: Szalay Károly

Szinte lépni sem lehetett a rengeteg díszesen becsomagolt ajándékdoboztól, könyvektől, ruhás zsákoktól a Szent Márton Ház Magyar utcai gyűjtőhelyén. Dr. Oláh Tamás, a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatója két munkatársával személyesen jött el csütörtökön Sopronba az adományokért. A plafonig megtöltött teherautó Nyíregyházára vitte a szállítmányt, ahonnan a segítségükkel jut tovább Kárpátaljára. 

– Negyven zsák gyermekruha, játékok, jó minőségű ­munkásruhák, hat doboz könyv, valamint 465 darab Angyali doboz került a teherautóra – mondja örömmel és meghatottsággal Vigné Kovács Margit, a Szent Márton Házat működtető Határok Nélkül Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

– Kétféle ajándékdoboz készült, az egyik gyermekeknek, a másik idős embereknek. A kicsiknek játékot, könyvet, sapkát, sálat, harisnyát, édességet és egy kártyát kértünk jókívánságokkal az adományozóktól. Az idősek ruhaneműt, könyveket, kötőfonalakat és apró ajándékokat kapnak. Minden csomagra rá van írva, hogy hány évesnek, fiúnak vagy lánynak, nagymamának vagy nagypapának készült – tette hozzá az alapítvány fáradhatatlan elnöke. 

Az ajándékdobozok készítésében oroszlánrészt vállaltak a diákok, és aktív volt a Harkai Katolikus Karitász is. A Szent Orsolya-iskolában több mint 130 doboz gyűlt össze, de a Líceumból, az Eötvösből és a Gárdonyiból is szép számban érkeztek csomagok. Közel 170 Angyali dobozt egyéni adományozó vitt be a Szent Márton Házba. Emellett a Győri Egyházmegyei Karitász gyűjtőpontjaként az Angyalbatyu akció keretében 150 csomagot fogadtak, melyeket a megyei karitász elszállított. 

– Határtalanul boldogok az önkénteseink és a munkatársaink ennyi szeretet és jó szándék láttán. Meglepően sok dobozt kaptunk ezen az adventen, köszönet érte mindenkinek! Az emberek szíve nagy, s ha jól szólítják meg őket, adakoznak – mondott hálát az adományokért Vigné Kovács Margit. 

A soproni rászorulók között 76 családnak – benne 193 gyermeknek és 96 idős embernek – osztottak ki karácsonyi nagy csomagot tartós élelmiszerrel, ruhákkal, játékkal és Angyali dobozokkal. A megmaradt adományt küldték Kárpátaljára, a napokban azok a csomagok is célba érnek. Többek között a Kárpátaljai Ferences Misszió által támogatott munkácsi idősotthonba, melynek lakói szinte soha semmilyen ajándékot nem kapnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában