Hirdetés

2022.12.07. 20:18

Hogyan tudod sikeresen értékesíteni lakásodat?

Ha költözésre adjuk fejünket, akkor álmaink otthonának megtalálása mellett a legnagyobb kihívás meglévő lakásunk értékesítése. Jelenleg megtorpanás tapasztalható az ingatlanpiacon, így nagy jelentősége van a részleteknek. Cikkünkből olyan tippeket kaphatsz, amellyel felgyorsíthatod lakásod eladását.

Forrás: otpip.hu

Ideje eladni meglévő otthonod és új fejezetbe kezdeni? A sikeres eladáshoz sok feltételnek kell egyszerre teljesülnie, de ne higgyük, hogy a véletlenre kell bíznunk. Lehet eladó lakásunk Budapesten vagy bárhol az országban, vannak aranyszabályok, amelyeket érdemes követni.

Ne hagyd ki az ingatlanközvetítőt!

Sokak számára az ingatlanközvetítő szóval negatív gondolat társul, pedig rengeteg dologban tudnak segíteni. A jelenlegi piaci környezetben egyre nehezebb lakásunkat vagy házunkat értékesíteni, így fontos, hogy a lehető legtöbb embert érjük el a leghatékonyabban. Az ingatlanközvetítő cégek ebben segítenek. Megtalálják számunkra azt a célközönséget, akik várhatóan megvásárolják az ingatlant. Ennek valóban van egy költsége, de tudjuk jól: az idő pénz. Egy ingatlanközvetítő cég jelentősen lecsökkentheti az eladási folyamat hosszát (a vevő gyors megtalálásának köszönhetően), mi pedig hamarabb léphetünk tovább új céljaink felé.

A döntő pillanat: hogyan mutat képeken az ingatlan?

Ma már mindenki a különböző ingatlankereső portálokon keresi álmai otthonát. Az első és legfontosabb pont a weboldalra feltöltött képek. Hiszen ezek alapján keltjük fel az érdeklődő figyelmét, ha ezek nem megfelelő minőségűek vagy rossz beállítással készülnek, akkor rengeteg potenciális érdeklődőt veszítünk.

Figyelj a környezetre is!

Mielőtt az érdeklődő belépne a lakásba mivel találkozik? A lépcsőházzal és a környezettel, így igaz. Fontos, hogy ezek állapotát igyekezzünk optimalizálni eladás előtt, ugyanis egy rendezetlen lépcsőház vagy egy csúnya bejárati ajtó jelentősen csökkentheti a vásárlási kedvet.

Az ingatlan eladás a jelenlegi gazdasági környezetben is lehetséges, ha a megfelelő és tudatos árazás mellett figyelünk a részletekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában