Jótékonyság

2022.12.02. 07:25

Gyertyával világít az anya gelegenyéspusztai otthonában - A Jóakarat hídja itt is segített, hogy legyen áram

Orsós Georgina fiával, a kétéves Rikárdóval egy víz és áram nélküli lakásban él, a kétszobás otthon egyik szobájában az édesapja alszik, a másikban az anya a gyermekkel. Rikárdó édesapja nem vesz részt az életükben.

kisalfold.hu

Orsós Georgina és a kis Rikárdó aprócska lakásukban. Fotó: Rákóczy Ádám

Fotó: Rákóczy Ádám

Georgina nyolc osztályt végzett el a Bakonyszombathelyi Bánki Donát Általános Iskolában, varrónőnek tanult. 18 éves korától a helyi önkormányzat alkalmazta közmunkásként, a gyermekápolási segély letelte után oda menne vissza. Jelenleg az államtól 39 ezer forintot kap. A bakonyszombathelyi önkormányzat időnként támogatja apró összegekkel. 

A sütő melletti sezlonyon náluk alvó édesapja háromszor kapott stroke-ot, ő is ápolásra szorul, Georginára hárul ez a feladat is, főz, mos rá, sokat otthon kell lennie, emiatt ugyancsak nehéz munkát vállalnia. 

Georginának két bátyja és három lánytestvére van, de mindannyian rossz anyagi helyzetben, tőlük támogatást nem remélhet. Pedig jól jönne, hiszen egy kétéves gyerek ruházkodása, étkeztetése egyre drágább. 

Most a villanyszerelővel tárgyalnak: ha minden igaz, 240 ezer forintból bevezethető lehet az áram az otthonba. A kisbéri családsegítő karolta fel az ügyét. Egyelőre esténként, sötétedés után Georgina gyertyával világít, főzni palackos gázzal tud. Víz az udvarban található. A fiatal édesanya ügyét lapunk Jóakarat hídja 200 ezer forinttal támogatta, ebből már be lehet vezetni az áramot a lakásba. 

– Rikárdó legszívesebben most a traktorokkal játszik, illetve ahogy sok kétéves fiúcska, a kis játék kukákkal. A bölcsődébe szoktatást megkezdtük, ha sikerrel járunk, akkor nekem is könnyebb lesz munkát vállalnom. Köszönöm a támogatást az olvasóknak – hálálkodott az édesanya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában