Bárkiből lehet Mikulás

2022.12.06. 06:30

"Elhagyott" Mikulás-csomagok - Győr-Moson-Sopron 32 településén biztosan ajándékra bukkahatnak a szerencsések

Évről évre többen csatlakoznak a Hagyj el egy Mikulás-csomagot országos akcióhoz. Idén Győr-Moson-Sopron megyéből már 29 településről jelezték, hogy szívesen ott felejtenek egy nagy gonddal összeállított csomagot, hogy örömet szerezzen annak, aki megtalálja.

Dániel Viktória

Kretlerné Kékesi Veronika a győri esemény szervezője.

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Huszár Gábor

Ötödjére rendezik meg az országos Hagyj el egy Mikulás-csomagot! akciót, amihez már több mint háromszáz településen csatlakoztak. A cél, hogy egy apró figyelmességgel ismeretlenül is megörvendeztessünk valakit. 

– Harmadik alkalommal szervezzük meg az eseményt Győrben. Az első kicsit szerényebb volt, de tavaly már rengeteg csomagot rejtettek el és találtak meg – mondta lapunknak Kretlerné Kékesi Veronika. – Rengeteg pozitív visszajelzés érkezik. A járvány alatt mindenki ki volt éhezve a szeretetre, és felértékelődött annak öröme, hogy mi adhatunk valamit másoknak. Talán emiatt ilyen sikeres ez az akció. A csoki és édesség mellett van, aki plüssfigurát vagy karácsonyfadíszt rejt a csomagba. A legtöbben játszótereken vagy azok környékén hagyják az ajándékot. 

A győri Örömhír iskola kisdiákjai tavaly mind bekapcsolódtak az akcióba, és egy vidám kirándulás keretében maguk rejtették el a csomagokat. 

– Az egyik gyermek édesanyja hívta fel a figyelmünket az eseményre. Amikor a gyerekekkel arról beszélgettünk, hogy nemcsak kapni, de adni is jó, szóba került az akció. Nagyon lelkesek lettek a kicsik, a szülők pedig támogatták az ötletet, csokoládét, édességet, apró játékokat küldtek, és a tanulók maguk rakták össze és rejtették el a kis csomagokat – mondta Jágerné Virágh Bernadett, az iskola tanára, aki negyedikes osztályával ma is tesz egy kört a városban. 

– Azt szoktuk kérni, hogy akik megtalálják a csomagokat, küldjenek egy fényképet és esetleg néhány sort az iskola Facebook-oldalára. A gyerekek tavaly is elképesztően boldogok voltak, amikor látták, gazdára találtak a meglepetések. Az egyikre pont akkor bukkant rá valaki, amikor jöttünk vissza. A gyerekek ugráltak és tapsoltak örömükben. 

Ha valaki csatlakozni szeretne az akcióhoz, nincs más dolga, mint összeállítani egy kis Mikulás-csomagot, és ráerősíteni egy cetlit a következő felirattal: „Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza! A megtalált csomagról tölts fel egy képet a Hagyj el egy Mikulás-csomagot! 2022 Facebook-eseményhez.” 

– A felirat azért fontos, hogy lehessen tudni, nem egy elvesztett ajándékot talált. A fotókat pedig azért szoktuk kérni, hogy biztosan minden csomag új kis gazdára ta­láljon. 

Az esemény online térképén a következő Győr-Moson-Sopron megyei településekről jelentkeztek részvétevők (a térkép tovább bővülhet cikkünk megjelenése után is): Bőny, Pér, Écs, Töltéstava, Pannonhalma, Sokorópátka, Kajárpéc, Kisbajcs, Vámosszabadi, Győr, Győrújbarát, Győrzámoly, Győrladamér, Csikvánd, Rábapatona, Abda, Börcs, Dunaszeg, Kunsziget, Mosonszentmiklós, Bezi, Kóny, Lébény, Vág, Halászi, Mosonmagyaróvár, Vitnyéd, Petőháza, Fertőszentmiklós, Pereszteg, Sopron, Fertőrákos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában