Másodszor is nyertes az Életképek kategóriában

2022.12.02. 18:18

A mosonmagyaróvári fotográfus, Kerekes István újabb első díja a Magyarország 365 fotópályázaton

Tavaly után idén is első díjat érdemelt ki Kerekes István mosonmagyaróvári fotográfus, lapunk külsős munkatársa a Magyarország 365 fotópályázaton, melyre idén 37630 fotóval neveztek.

kisalfold.hu

Kerekes István fotóművész első díjas fotójával a háttérben.

  • Évről évre egyre népszerűbb a Magyarország 365 fotópályázat, melyre idén ismét rekordszámú felvételt küldtek be az országból.
  • A pályázat hazánk csodáit mutatja be, amikre valóban büszkék lehetünk.
  • Idén is három kategóriában lehetett nevezni: Természet és táj, Épített és tárgyi örökség valamint Életképek kategóriákban.

A megmérettetés történetében először fordult elő, hogy egy szerző egymást követő két évben ugyanannak a kategóriának az első díját elnyerje. Ezt az eredményt lapunk külsős munkatársa, Kerekes István érte el. A mosonmagyaróvári fotóművész csütörtökön Budapesten az Eiffel Műhelyházban megrendezett Magyarország 365 fotópályázat kiállítás megnyitó és díjátadó gáláján vehette át az Életképek kategória első díját. Az idei versenyre közel harmincnyolcezer fényképpel nevezett több ezer fotós.

Keleti Éva fotográfus adta át idén is a díjat az Életképek kategóriában, ismételten Kerekes István Mosonmagyaróváron élő fotóművésznek.

A díjnyertes sorozat a pestszentimrei sportkastélyban készült és egy ritmikus gimnasztika verseny pillanatképeit ábrázolja, betekintést engedve a kulisszák mögé is. – Óriási pillanat és leírhatatlan érzés volt az, amikor Kaiser Ottó, a zsűri elnöke felhívott telefonon és közölte velem, hogy ismét én nyertem meg az életképek kategória első díját.

Fantasztikus és egyben hihetetlen érzés is, hogy ekkora számokkal rendelkező versenyen és ekkora kaliberű és nívójú pályázaton, egymást követő két évben sikerült egy ilyen egyedi eredményt elérnem. Hát én csak azt kívánom, hogy ugyanilyen érzésben legyen más fotósnak is része a jövőben. Ez nem öröm, ez annál sokkal több. Valami megfogalmazhatatlanul egyedi, páratlan és olyan érzés, ami semmivel sem hasonlítható össze! – fogalmazott lapunk munkatársa.

Az első díjas A pillanat varázsai sorozat egyik felvétele.

Kerekes István hozzátette: egykori verseny- és élsportolóként valamint edzőként is át tudta élni azokat az érzéseket, amelyeket a képeken ábrázolt versenyzők és edzők átélhettek. Ezeket az érzéseket szerette volna visszaadni A pillanat varázsai sorozatban.

Kerekes István fotóművész első díjas fotójával a háttérben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában