Állatvédelam

2022.11.05. 15:20

Veszélyben a sünök ősszel Sopron környékén

Az utóbbi hetekben egyre több elárvult sündisznót fogadtak be a Soproni Madármentők Alapítvány önkéntesei.

kisalfold.hu

Illusztráció/pixabay.com

Volt köztük sérült, illetve nagyon fiatal, egészséges példány is. – Sajnos a három érkezőből a legkisebb süni maradt életben, rá tavaszig vigyázni is fogunk. Idén több gondozott fog télen is nálunk lakni, mert a súlyuk miatt már nem lehetett biztonsággal elengedni őket – számolt be az esetről az alapítvány, akik tavasszal fognak könnyes búcsút venni mentvényeiktől. A tartós hideg előtt azonban még 5 sünt engedtek vissza az erdőbe, amiről a Facebook-oldalukon osztanak meg videókat. 

Az őszi kerti munkálatok veszélyesek lehetnek a téli alvóhelyüket kereső sünökre nézve. Ha sérült, kihűlt sünt találunk, vigyük állatorvoshoz vagy kérjük állatmentő szervezet segítségét. Ha az állat láthatóan még nem érte el a felnőttkort, győződjünk meg arról, hogy családja nincs-e a közelben. Az eltévedt állatokat olyan helyen engedjük el, ahol a közlekedés és a háziállatok nem veszélyeztetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában