Irány Madagaszkár!

2022.11.07. 07:05

Új állatkerti kalandok a csarnokban Győrben

A győri Xantus János Állatkert idén eléri a több mint 250.000-es látogatószámot, emellett pedig Győrben és a régióban a „Legjobb Családi Program” rangot is magáénak tudhatja.

Simon Roberta

A látogatók egy kávé vagy süti mellett nézhetik az állatshow-kat vagy közelebbről is megismerkedhetnek a hely lakóival. Fotó: Csapó Balázs

Az állatkert nemrég önerőből felújította a régóta üresen álló csarnoképületét. Az új, télen-nyáron egyaránt használható, több mint 700 négyzetméteres közösségi tér lehetővé teszi a látogatási szezon elnyújtását és az őszi-téli hónapokban is teret biztosít a családoknak a minőségi idő eltöltésére. 

– A hely egy rendhagyó játszóház, ahol a látogatók találkozhatnak interaktív állatbemutatókkal, állatsimogatóval, játszóházzal, ugrálóvárral. Születésnapok, egyéb családi rendezvények, csapatépítő tréningek helyszíneként a győri állatkert játszóháza évszaktól, időjárástól függetlenül a tökéletes választás – fogalmazott dr. Andréka György igazgató. 

Az állatkerti belépőjegy megváltásával az állatkerti játszóház is látogatható, ami nemcsak „játék” elemekből áll, hanem valóban a dzsungelbe érkezhetnek az érdeklődők és a park lakóival is találkozhatnak. Ugrálóvárak, mászóelemek, varánusz, csótányok, piranhák, denevérek társaságában a vállalkozó szelleműeknek lehetőségük nyílik egy-egy fajjal személyesen is találkozni és akár meg is simogatni őket. 

A hatalmas épület szomszédjában oroszlánok, zsiráfok, vízilovak és pingvinek élnek. A Fülesbástya kedvencei már beköltöztek az új helyükre, a csarnokba és a Zoo Show csapata is itt tartja majd a műsorát. 

– A beruházás munkálatai idén a nyílászárók cseréjével és energiatakarékos villamos hálózat kialakításával kezdődtek. A fűtést új, energiatakarékos, vegyes tüzelésű kazánrendszer biztosítja, amelynek készletei 2023 áprilisáig biztosítva vannak – tudtuk meg. 

A játszóház az állatkert téli nyitvatartási idején túl, hétköznap 19 óráig, hétvégén 20 óráig tart nyitva. Sötétedés után a kültéri kivilágított állatkerti játszótér és az állatsimogató továbbra is használható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában