kisalfold.hu podcast

2022.11.18. 06:29

Szenvedéllyel a gyermekekért - Beszélgetés Sík Fridával, a Győri Nemzeti Színház színészével

Sík Frida a Gór Nagy Mária Színitanodában végzett, 13 évvel ezelőtt lépett be a Győri Nemzeti Színház társulatába. Láthattuk többek között a Tom Sawyer kalandjaiba, a Régimódi történetben, a Ludas Matyiban, a Két Úr Szolgájában, a Doktor Zsivágóban, és Ernesztin szerepében is feltűnt sokak kedvencében, a Csinibabában. A színésznő mára drámapedagógusként is elismert, coachként és ifjúsági tanácsadóként is tevékenykedik városunkban. Sík Frida vallja: szülővárosának színházának deszkáin állni és a győri gyermekeket támogatni hatalmas boldogság számára. Sokoldalúságáról és szakmai szenvedélyéről beszélgettünk a kisalfold.hu legfrissebb podcast adásában.

kisalfold.hu

Sík Fridávak Ollári Gergely beszélgetett - Fotó: Csapó Balázs

  • Sík Frida több mint egy évtizede mutatkozott be a Győri Nemzeti Színházban. Visszaemlékezik első szerepére, elmeséli milyen érzés volt csatlakozni a méltán híres győri társulathoz.
  • A színésznő pedagógusként is megállja a helyét. A gyerekek iránti szeretet, a tanítás utáni vágy mindig benne motoszkált. De vajon mit tesz pedagógusként a győri gyermekekért?
  • Podcast adásunkban mesél szakmai szenvedélyéről, sokoldalúságáról. Elárulja azt is, hogy férnek meg az életében az önálló irodalmi délutánok, gyermektáborok, belvárosi dráma foglalkozások, a színház és a stúdiós munkák.
  • Hallgatóinknak beszél arról is, hogy gyermek és ifjúsági, szellemi-lelki tanácsadóként egyénre szabva használja a drámapedagógiai eszközöket, a coachinng speciális kérdéstechnikáit, valamint a hagyományos és alternatív pszichológiát.
  • Beszámol többek között jelenlegi szerepeiről, a Győri Nemzeti Színház darabjairól, és elmondja azt is, milyen tervei, céljai vannak a közeljövőben.

Hallgassa meg itt!

Sík Frida a stúdióban

Sík Frida színésznő - Fotó: Csapó Balázs 

Sík Frida a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában