Gasztronómia

2022.11.29. 11:14

Soproni siker a cukrász-szakács vb-n - sok-sok fotón mutatjuk a különleges ételeket, desszerteket!

Diplomával tért haza a regionális csapat a luxemburgi cukrász-szakács világbajnokságról, amit a hétvégén rendeztek meg. A csapat elégedett a teljesítményével, a jövőben folytatják a közös munkát.

Papp Fanni

Aprólékos részletekkel készültek a gourmet-ételek a világbajnokságra. A felvételen Kocsis Patrik, Haraszti Zsolt, Németh Tibor és Honfiné Rákóczy Gabriella látható.

Fotó: Máthé Daniella

Korábban beszámoltunk arról, hogy a soproni vendéglátó-szakiskola oktatója, Németh Tibor neves séfekből és cukrászokból álló csapatot állított össze, akikkel együtt a cukrász-szakács világbajnokságon vettek részt.

A nyugat-dunántúli regionális csapat – melyet Németh Tibor mellett Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik séfek, valamint Jakabfi Dávid és Honfiné Rákóczy Gabriella cukrászmesterek alkottak – vasárnap készítette el az ötfogásos menüsort, ami mellett természetesen desszertek is kerültek az asztalra. Luxemburgból vegyes érzelmekkel, de elégedetten tértek haza hétfőn. – A csapat összes tagja odatette a tudását a megmérettetésen és az elképzeléseknek megfelelően dolgoztunk – számolt be Németh Tibor, aki egyébként egyéni kategóriában 13-szoros szakácsolimpikon.

Közel másfél éven keresztül dolgozott a soproni tagokból is álló csapat azon, hogy úgy alkossák meg a számukra tökéletes menüt, amiben mindenki elképzelése érvényesül. A világbajnokságra szabadon választhattak nyersanyagokat és konyhatechnikákat. Továbbá teljesen szabad kezet kaptak a szín-, az illat- és az ízvilágban is.

– Ahogy a korábbi versenyeken, most is nagyon sokat tanultunk. A nemzetközi kollégáktól láttunk jövőbe mutató technológiákat, ugyanakkor a mi csapatunkban sem volt ebből hiány. Innovatív munkát tettünk le az asztalra, ami szerintem ütősre is sikeredett. Ahogy korábban említettem, a trendeket a verseny résztvevői alakítják, így mi is próbáltuk azokat megteremteni és rendhagyó tálalási stílust felmutatni, hiszen mindig kell valami új. Ez sikerült is. A lényeg, hogy mi elégedettek vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell tovább tanulnunk, tapasztalnunk – részletezte a világbajnokságról hazatérve Németh Tibor. Hozzátette, csak Dávid közösségi oldalára is 18 ezer gratuláció érkezett.

– A jövőben szeretnénk még többet kihozni magunkból. Abszolút az az elképzelés, hogy tovább megyünk együtt, de buzdítom őket arra is, hogy egyénileg mutassák meg magukat és tudásukat a világnak. Ugyanakkor köszönöm nekik az eredményes együttműködést, amiben nem kevés energia és pénz van. Együttes erővel készülünk a legközelebbi megmérettetésre, a stuttgarti olimpiára, ami 2024 februárjában lesz – zárta gondolatát a csapat vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában