Fogadj örökbe egy gyermeki kívánságot!

2022.11.29. 11:40

Már számos, Jézuskának írt levél érkezett a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei szervezetéhez

Bárkiből lehet Jézuska idén is. A Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei szervezete és az önzetlen felajánlók tavaly negyvenöt rászoruló gyermek álmát váltották valóra. Szerdától újra érkeznek a karácsonyi kívánságlisták a szervezet Facebook-oldalára.

Dániel Viktória

Tavaly harminc kívánságot váltottak valóra az önkéntes Jézuskák és a Vöröskereszt dolgozói közösen. Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld archív

Szívszorító, amikor egy hatéves kisfiú karácsonyi kívánsága egy pár cipő. Már számos, Jézuskának írt levél érkezett a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei szervezetéhez. 

– A hátránnyal élő gyermekeknek már a csokoládé, édesség is karácsonyi kívánság – mondta el Kun Szilvia igazgató. Az asztalán kusza gyerekbetűkkel kiegészített levelek, kis rajzokkal. Van, aki mesekönyvről, más kisautóról álmodik. 

Tavaly nagyon gyorsan örökbe fogadóra talált minden levél.

Az ötlet már tavaly is sokak szívét megdobogtatta. Összesen 45 kívánság vált valóra, idén 60-at szeretnének teljesíteni. 

– Elsődlegesen a Biztos Kezdet Gyerekház kis lakóihoz, a Téti járás szegregációval veszélyeztetett térségeiben élőkhöz és az Ukrajnából menekült családok gyermekeihez igyekeztünk eljuttatni a kívánságlista-írás lehetőségét. Tavaly nagyon gyorsan örökbe fogadóra talált minden levél. Nem feltétlenül kell új játékokat venni. Ha valakinek van olyan könyve, babája vagy épp biciklije, ami hiánytalan állapotban van, az is belekerülhet a csomagba. Tavaly volt olyan fiatal, aki a saját, évek óta a szekrényben porosodó gitárját ajánlotta fel egy kisfiúnak. Szent- este kaptunk egy rövid videót, ahogy a gyermek az ágyán ülve élete első dalát próbálja. 

Az első kívánságokat holnap teszik közzé a megyei Vöröskereszt Facebook-oldalán. Ha valaki szeretne teljesíteni egy kívánságot, azt az adott kép alatt hozzászólásban jelezheti. Az ajándékokat becsomagolva, rövid üzenettel december 17-ig kell leadni a Vöröskereszt Győr, Nagy Imre út 28. szám alatti épületében. 

Kun Szilvia, a megyei Vöröskereszt vezetője mutatja, hogy már jönnek a levelek a gyerekektől. Van, aki cipőt, más mesekönyvet vagy babát szeretne kapni a Jézuskától. Fotó: Rákóczy Ádám


– A Deák Ferenc Szakképző Iskola diákjai évek óta kísérőink a kórházban, együtt adományozunk és az ajándékok mellett karácsonyi műsorral kedveskedünk. A tavalyihoz hasonlóan mint bázisiskola idén is csatlakoznak az örökbe fogadott kívánságok kiosztásához. A csomagok mellett tartós élelmiszert és gyümölcsöket is viszünk a rászoruló családoknak. 

Kun Szilvia azt is hozzátette, sokan a gyerekeiket is bevonják az ajándékozásba, ezzel megmutatva, hogy a már nem használt dolgaink mekkora örömöt tudnak okozni másnak. 

– Ennek a kezdeményezésnek az egyik szépsége, hogy az adományozó biztos lehet abban, hogy az ajándékot, amit összekészít, az a gyermek nyitja majd ki, aki a levelet is írta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában