Szenzációs trükkök

2022.11.02. 14:12

Kapuvári bűvész is főszereplője az új mágikus dokumentumsorozatnak - Balázs kamerák előtt varázsolt - videó, fotók

Hazánk egyik legtehetségesebb fiatal bűvésze, a kapuvári Kiss V. Balázs is meghatározó szerepet kapott a Spektrum TV új dokumentumsorozatában. A nézőket szenzációs trükkökkel és illuzionista mutatványokkal kápráztató epizódokat nemcsak Magyarországon, hanem két közép-európai országban, Csehországban és Szlovákiában is vetítik idén év végén.

Szeghalmi Balázs

Kiss V. Balázs (j) épp „elvarázsolja” Keresztes Tamás színművészt, a sorozat házigazdáját. Fotó: Spektrum

  • A Spektrum hatrészes, saját gyártású sorozatát a csatorna is feltehetően „erősnek” érzi, hisz a bűvészek különleges világába bepillantást engedő dokumentumfilm promóciójával óriás- plakátokon és a közösségi médiában is sűrűn találkozhatunk.
  • A jelentős büdzséből készített magyar gyártású, ám egyes részeket Csehországban rögzített műsor házigazdája Keresztes Tamás színész, rendezője pedig Géczy Dávid.
  • A sorozat fináléját adó hatodik rész szól a modern bűvészetről; ebben az adásban kalauzolja majd a kíváncsi szempárokat Kiss V. Balázs.

A kapuvári fiatalember már középiskolásként tucatnyi trükkel szórakoztatta a közönséget. Évek óta egész estés produkciójával járja az országot, s azt is elmondhatja magáról, hogy az egyik legnépszerűbb hazai együttes, a Wellhello az ő illúzióira alapozta fellépését a Budapest Parkban pár éve. Utóbbi koncertre 10 ezer ember váltott jegyet.

Modern mutatványok

„Tudomásom szerint az elmúlt két évtizedben nem készült ilyen átfogó dokusorozat a bűvészetről Európában. A műsor egyik producere, a bűvészként is aktív Kelle Botond keresett meg, s látva a minőségi terveket, örömmel mondtam igent a nyár eleji felvételekre” – kezdte Kiss V. Balázs. A kapuvári bűvésztől cseppet sem áll távol az epizód tematikája, sőt. Előadásain szívesen veti be korunk csúcstechnikáját, előszeretettel használja a mobiltelefonokat a mágikus mutatványok során. Majd a fortélyokat szívesen osztja meg többezres követőtáborával a közösségi médiában. A kapuvári bűvész „oktatására” pár hetet még várnunk kell. Akik érdeklődnek a bűvészet iránt, garantáltan nem csalódnak.

„Amit egyedinek érzek a sorozatban, hogy az egyik trükkömet meg is tanulhatják a nézők. A bűvészek nem szokták kiteregetni a kártyáikat, egyikünk sem nagyon enged betekintést a műhelytitkokba. Egy mutatvány esetében azonban ezúttal kivételt teszek” – árulta el Balázs.

„Ínyenc desszertet” is fogyasztott a kamerák előtt

A kapuvári bűvész „oktatására” pár hetet még várnunk kell. Múlt hétvégén vetítette ugyanis az első részt a Spektrum; a záró fejezetet november 27-én, vasárnap délután 17 órától sugározzák.

„Akik érdeklődnek a bűvészet iránt, garantáltan nem csalódnak. A készítők olyan klasszikus, világhírű régi számokat is előástak a forgatásokra, amelyeket évtizedek óta már nem mutat be senki. Az tetszett főleg a koncepcióban, hogy a film nem csak kapargatni akarta a felszínt. Éppen ellenkezőleg, a készítők sokoldalúan, hitelesen követték nyomon a munkánkat” – búcsúzott Kiss V. Balázs, aki kamerák előtt „ínyenc desszertet” is elfogyasztott, konkrétan pár borotvapengét. Utóbbi jelenet a negyedik részben (november 13.) lesz látható.

Kiss V. Balázs kapuvári bűvész számos alkalommal szerepelt többezres közönség előtt. Pár napja Fábry Sándornál vendégeskedett. Fotó: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában