Készülődés

2022.11.28. 12:39

Élő adventi kalendáriummal készülnek a karácsonyra a gyárvárosi lokálpatrióták Győrben - Videó a tavalyi világító ablakokról

kisalfold.hu

Hogy megkönnyítsék és megszépítsék a Karácsonyvárást, gyárvárosi lokálpatrióták idén is belefogtak, hogy megszervezzék Gyárvárosban az "élő adventi kalendárium" játékot. Az itt épült „mézeskalács”-házikók szép környezetet biztosítanak a Karácsonyváró akcióhoz!

Az adventi kalendáriumok mintájára december 1-24. között újabb és újabb fények gyúlnak fel egy-egy gyárvárosi lakás kidíszített ablakában. Karácsonyhoz közeledve egyre több ablak világít majd 17 és 22 óra között. 

A Gyárvárosi Advent Facebook-csoportban mindennap kitesznek egy térképrészletet, és megadják az utca nevét is, ahol aznap a következő számot megtalálják az érdeklődők.

Azok, akik nem Facebook használók, a templom árkádja alatt található hirdetőfalon találnak egy kalendáriumot, amelybe minden nap felkerül a cím, ahol aznap gyulladnak fel a fények.

A látványos ablakdíszek mellett plusz meglepetésekkel is készülnek:

- a decemberi szombatokon (december 3-án, 10-én, 17-én) és Mikulás napján (december 6-án) 17 órakor, a fények felgyulladásakor a házigazdák vendégül látják az odaérkezőket

- Szenteste (december 24.) délutánján 17 órakor a Mátyás téren a templom előtt együtt várjuk a legutolsó szám felgyulladását, és szerény szeretetvendégségre várjuk mindazokat, akik szeretnék velünk tölteni az ünnep délutánját!

A díszítmények január 6-ig, vízkeresztig lesznek láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában