Elméleti és gyakorlati tudás

2022.11.29. 12:34

Az életmentéssel ismerkedtek Rábatamásiban

Az életmentő eszközhöz képzés is dukált. A Kapuvári Mentők Egyesületének útmutatása szerint megtanulhatták az újraélesztés lépéseit az érdeklődők, akik hasznos elméleti és gyakorlati tudásra tettek szert.

kisalfold.hu

A Kapuvári Mentők Egyesületétől Eitler Gergely és Éliás Ádám defibrillátorhasználati képzést tartott Rábatamásiban.

Kereken egy évvel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a Hun-Road Mova kft. vezetői egy félautomata defibrillátorral és a hozzá tartozó fűthető, riasztóval ellátott tárolódobozzal ajándékozták meg a rábatamásiakat. Az eszköznek megtalálták a megfelelő helyét, a központi épületen van, és a nap 24 órájában elérhető.

– A községháza felújított homlokzatára helyeztük ki, szükség esetén bármikor elérhető – mondta a Kisalföldnek Kovács Attila polgármester, aki kiemelte, hogy egyébként a sportegyesület is sikerrel pályázott anno életmentő készülékre, amely nem folyamatosan, eseti jelleggel főként a sportesemények idején áll rendelkezésre. Ahogy azt korábban ígérték, a használathoz szükséges oktatás sem maradt el.

– Nemrég rendeztük meg a defibrillátorhasználati képzést, amelyet a Kapuvári Mentők Egyesületének két munkatársa ajánlott fel településünknek – jegyezte meg a polgármester, és hozzátette: – Eitler Gergő, a Kapuvári Mentők Egyesületének vezetője, valamint Éliás Ádám mentő- tiszt által tartott oktatás na- gyon hasznos volt, és a résztvevők a gyakorlatban is kipróbálhatták az ismereteket, az újraélesztés során alkalmazandó mellkaskompressziót, a gyakorló defibrillátorkészülék használatát – mondta végül Kovács Attila. Remélhetőleg nem lesz szükség az eszköz használatára, ám ha mégis, megnyugtató, hogy kéznél van.

A Kapuvári Mentők Egyesületétől Eitler Gergely és Éliás Ádám defibrillátorhasználati képzést tartott Rábatamásiban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában