6,1 millió forintos támogatás

2022.11.17. 15:27

Az állatok védelméről tanácskoztak Sopronban

Állatvédelemről szólt a kerekasztal-beszélgetés szerdán délelőtt a városházán, ahol részt vettek többek között szakemberek és állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, valamint Barcza Attila országgyűlési képviselő és Farkas Ciprián polgármester. A beszélgetést Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kezdeményezte.

kisalfold.hu

Ovádi Péter célja, hogy minden megyében az érintett szereplőkkel egyeztetve felszínre kerüljenek a problémák, a jó gyakorlatok, új együttműködések szülessenek, a régiek pedig erősödjenek. A beszélgetésen a kormánybiztos elmondta, sokat el tudtak érni a két évvel ezelőtt elfogadott állatvédelmi törvénnyel, de továbbra is fontos kisgyermekkortól kezdve felhívni a figyelmet a felelős állattartásra.

A kerekasztalnál Farkas Ciprián ismertette az elmúlt időszakban bevezetett kezdeményezését, miszerint a Várkerületen két ponton papírzacskókat helyeztek ki a kutyapiszoknak, de beszámolt a város kutyafuttatóiról is. Barcza Attila felszólalásában megköszönte az állatvédő szervezetek odaadó és áldozatos munkáját, mellyel a lakosság felelős állattartását erősítik.

A találkozón szó esett arról is, hogy a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület és a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete összesen 6,1 millió forint állami támogatásban részesül.

Kerekasztal beszélgetés az állatvédelemről Sopronban. Fotó: Máthé Daniella

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában