Átadó

2022.11.25. 11:24

40 millióból épült pumpapálya bicikliseknek Kapuváron - fotók, videó

Átadták Kapuváron a pumpapályát a MEDOSZ-pályán pénteken.

kisalfold.hu

A gyerekek azonnal birtokba vették a pumpapályát Kapuváron

Az átadón Tóth Imre, a város alpolgármestere kiemelte, a 19 milliós támogatás mellé a város 20 milliós önerőt biztosított a pálya megépítéséhez.

Fotók az átadóról

Az önkormányzat az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által meghirdetett Országos Bringapark Programra pályázott Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az Aktív Magyarország Program részeként 19.185.750 forint, összegű támogatást nyújtott a megvalósításhoz. A teljes bekerülési összeg 39.185.750 forint volt, így 20 millió forint saját erőt az önkormányzat biztosított a pálya megépítéséhez.

A pumpapálya közvilágítást is kapott, valamint ivókút is várja a sportolókat.

A kerékpáros pumpapálya szilárd burkolatú körpálya, amely dombokat és döntött kanyarokat tartalmaz. A bringás nem pedálozással, hanem jól időzített testmozgással (pumpálással) mozgatja a kerékpárt. A pumpapálya akkor jó, ha használója saját lendületét használva, tekerés nélkül tud körbe-körbe haladni rajta. A pumpapályákat életkori megkötés nélkül, a legváltozatosabb tudású bringások is használni tudják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában