Menyegzői hangulat a Zichy-palotában

2022.10.03. 14:50

Tudósítás a 28. győri Esküvői Kiállításról – Belépő a nagy naphoz - fotók

Már az első napon több mint kétszázan járták az épület lakodalmi pompába öltözött termeit, hogy érdeklődjenek a több mint negyven kiállítónál a lehetőségekről és a választékról. Az érkező párok között értékes tombolanyeremények is gazdára találtak.

Bella Violetta

Áder Anita és Szakál Gergő a kapcsolatuk évfordulóján szeretnék a lagzit jövő augusztusban. A képen balra Fabricius-Nagy Emese, a Lile Atelier menyasszonyi szalon tervezője.

Fotó: Csapó Balázs

  • Mivel az anyakönyvi hivatal és a rendezvényszervező iroda is nyitva tartott az eseményen, akár a házassági szándék bejelentésére és a szervezés első lépéseire is volt lehetőség.
  • Szakál Gergőt és Áder Anitát nem az első felindulás hozta be az utcáról, már hét éve alkotnak egy párt.

Árat senki sem tud mondani

– A helyszín egy rendezvénysátor lesz, mert nem tudtuk elképzelni magunkat étteremben. Azért jöttünk, hogy ötleteket gyűjtsünk, hogy ebben a környezetben mi az, ami megvalósítható. Százhúsz fő körül tervezzük a létszámot. Van bennünk egy kis félsz a költségektől, mert egyik szolgáltató sem tudott konkrét árat mondani, illetve fenntartják a változtatás jogát – árulja el Áder Anita.

Kisebb, elegáns, nyári lagzik

– A dekorációnál az elegáns, letisztult stílust keresik a párok – mondja Nagy Diána, a La Vida Design családi vállalkozás dekoratőre. – A vintage most már kevésbé megy, kivéve, ha a helyszín nagyon rusztikus. Nyolcvan fő körül van egy átlagos lagzi. Április végétől szeptember végéig tart a szezon, továbbra is a nyár a sláger, de a szerződéseket, foglalásokat már január-­februárig meg szokták kötni. – A virágok nyolcvan százaléka import, nagyot ugrott az áruk. Ezért nem is tudunk fix költséget mondani az árfolyam-­ingadozás miatt. Dia édesanyjával, Forgács Erikával egy őszies asztalt álmodott a kiállításra, hogy harmonizáljon a helyszín aranyszíneivel és az időjárással is.

Személyes szertartás

Az evangélikus lelkész szívhez szóló és személyes gondolatait máig őrzi saját esküvőjéről Frühwirth Ildikó, aki szeretné másoknak is megadni azt az érzést, hogy nem futószalagon vannak életük nagy napján. Ezért lett okleveles szertartásvezető. A Covid idején sok pár nem tudta nagy családi és baráti körben megünnepelni közös útját, az anyakönyvvezető előtt szűk körben volt csak aláírás. Ha később mégis szeretnének lakodalmat, a szertartás­vezetőt hívják ki helyszínre, akit semmilyen jogszabály nem köt sem helyre, sem időre vonatkozóan, akár nemzeti ünnepen is tarthat szertartást.

Forgács Erika és Nagy Diána dekoratőrök a palota saját stílusához álmodták meg a standjukat.
Fotós: Csapó Balázs

Desszertasztal

– Megerősítjük a fogadalmat. Sok esetben a família nem is veszi észre a különbséget. Ideális esetben kétszer találkozunk személyesen a párral egymásra hangolódni, és akár online is folytatódhat a párbeszéd. A násznép is jellemzően fiatal, és úgy veszem észre, hálásak azért, ha egyedi a szertartás. – Egyre többen választanak egy nagy emeletes torta helyett desszertasztalt, amire pedig mindenféle mentes alternatívákat is kérnek. Minőségorientáltak a megrendelők, inkább sokféle kis édességet szeretnének kóstolni, mint egy nagy szeletet, és a pár sem akarja szeleteléssel tölteni az estét – tudtuk meg Szakács Alexandrától, a Zaandra Cake Studio tulajdonosától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában