Hirdetés

2022.10.10. 14:49

Pirelli Cinturato Winter: jöhet hó, jég, ónos eső!

A Pirelli Cinturato Winter szélsőséges útviszonyok között is kiváló teljesítménnyel áll az autósok rendelkezésére. Teszi ez így jelenleg, amikor sokan éppen a klímaváltozásra hivatkozva szeretnék elkerülni az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicserét. Valóban van létjogosultsága annak, hogy egész évben a nyári abroncs maradjon az autón? Milyen hátrányai lehetnek ennek?

Hogyan szolgálja a közlekedés biztonságát az olyan professzionális kialakítással rendelkező világmárka, mint a Pirelli Cinturato Winter? Tarts velünk, és tudj meg többet arról, miért fontos napjainkban is az évszaknak megfelelő gumi használata!

Innovatív megoldások a téli körülményeket fókuszba helyezve

A nyári és a téli gumi nem csupán nevükben különböznek, hanem jelentős eltérések vannak alapanyagukat és futófelületük kialakítását illetően. A téli abroncs magas szilika tartalommal rendelkezik, felületi kialakítása pedig márkánként eltérő lehet. A Pirelli Cinturato Winter kiemelt hangsúlyt helyez az innovatív folyamatoknak, és szakemberei mindenképpen olyan megoldásokkal jelennek meg a piacon, melyek a mai autósok igényeinek maximálisan megfelelnek. Ez nagyrészt a biztonság iránti igényben mutatkozik meg, hiszen a téli körülmények között egészen másfajta elvárásoknak kell az autóra szerelt guminak megfelelnie, mint a meleg hónapokban.

Pirelli Cinturauto Winter: nagyobb vízkiszorítás, kiváló tapadás, rövid féktáv

Ha röviden kívánjuk összefoglalni, mit vár el egy tudatos autós a téli gumitól, akkor nagyjából ennyi lenne az. Persze az ár sem mindegy, pláne manapság, amikor a takarékoskodásé a főszerep. Fontos viszont tudni, hogy vannak dolgok, amire a későbbi megbízhatóság és időtálló minőség apropóján mindenképpen megéri költeni. A világmárkák között előkelő helyet elfoglaló Pirelli Cinturato Winter 2 speciális bordázata nagyobb vízkiszorítást tesz lehetővé, amivel az aquaplaning jelenség megelőzhető. Miért fontos ez? A hirtelen nagymennyiségben lezúduló esőzések korát éljük. Bár hazánk nagy része nem kapott az esőből az idei nyáron, de ahol igen, ott túlontúl sokat. Autósként ilyenkor korántsem mindegy, hogy mennyire fogható az autó az úton. A vízen futás jelentős kockázatot jelent ilyenkor, elsősorban a nem megfelelő abroncsot használva.

A száraz és a nedves körülmények között egyaránt lényeges az optimális tapadás, a menetstabilitás. Az autógumi tesztek rendszerint ez alapján is rangsorolják az abroncsokat, így laikusként könnyen áttekinthető, hogy melyik márka mit tud nyújtani a területen. A tapadás ész anyagösszetétel szoros kapcsolatba hozható a féktávolsággal. Tudtad, hogy nedves útviszonyok között a féktávolság akár négyszeresére is nőhet akkor, ha kopott gumival gurulsz az utakra? Itt érkeztünk el egy másik fontos témához, mégpedig a profilmélységhez.

Pirelli Cinturato Winter: A 4 mm már nem fér bele! 

Ha számokban gondolkodunk, akkor a téli gumi kapcsán a 7 fok és a 4 mm a megjegyzendőek. A téli abroncsra akkor van szükség, ha a hőmérséklet tartósan 7 fok alá csökken. Megvárni azonban nem érdemes ezt a gumicserével, hacsak nem a szezon javában szeretnénk kivárni a sorunkat a gumiszervizben. Apropó, szerviz! A Pirelli Cinturato Winter szakemberei is az javasolják, hogy az autó rendszeres szervizelése mellett nem szabad elmenni. Költségek ide vagy oda, sokkal többe kerülhet a dolog, ha az apró meghibásodást figyelmen kívül hagyjuk. A tapasztalatok szerint a kisebb problémák idővel naggyá növik ki magukat, és ez a várható költségeken is megmutatkozik majd.

Az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicserekor azt célszerű elsőként megvizsgálni, hogy a garázsban pihenő téli gumi profilmélysége megfelelő-e még a biztonságos közlekedésre. A kritikus 4 mm a Pirelli Cinturato Winter esetében sem megfelelő, így az új szett beszerzésével nem érdemes tovább várni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában