Szerződés

2022.10.07. 17:59

Összefognak az egészségmegőrzésért Károlyházán - fotók

A Flexum Thermal & Spa szolgáltatásait kedvezményesen vehetik igénybe, az önkormányzat pedig ingyenes közlekedést biztosít otthonuktól a fürdőig azoknak a nyugdíjasoknak vagy szociálisan rászoruló felnőtteknek, akiknek dr. Futó Gábor háziorvos ezt javasolja. A Kistérségi Egészségmegőrző Programba az első belépő Károlyháza.

Mészely Réka

Amint az a Nyugdíjas Egyetem nyitóelőadásán is elhangzott, Kistérségi Egészségmegőrző Programot indít a mosonmagyaróvári termálfürdő. A járásban élő nyugdíjasoknak kínálják kedvezményesen szolgáltatásai- kat. Ehhez a helyi önkormányzatokkal fognak össze. Elsőként a károlyházaival, a kistelepüléssel tegnap kötötték meg az első keretszerződést. Eszerint a fürdő meghirdetett szolgáltatásait kedvezményes áron teszi elérhetővé az érintetteknek, akiknek az önkormányzat a falubuszt rendelkezésre bocsátja, és az egyeztetett időpontokban térítésmentesen szállítja otthonuktól a fürdőig és vissza. A két megállapodó fél felkérte dr. Futó Gábor háziorvost, hogy a bekapcsolódni szándékozók előzetes vizsgálatával segítse, hogy csak a megfelelő egészségügyi állapotban lévők vegyék igénybe a fürdőgyógyászati kezeléseket. A Csehi Mihályné vezette Borostyán Nyugdíjas Klub pedig vállalta, hogy felhívja a programra az ott élők figyelmét, és az önkormányzattal együttműködve koordinálja a falubusz indulását, az azzal közlekedők csoportját megszervezi. 

A kistérség életében nagy lépés az egészségmegőrző program – emelte ki Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke, aki szerint példaértékű ez az új szemléletmód, különösen most, ebben a nehéz gazdasági helyzetben, a vállalkozás és az önkormányzat részéről is. Hozzátette: a programnak az egészségmegőrzés mellett társadalomépítő küldetése is van. 

Dr. Futó Zoltán háziorvos is üdvözölte a kezdeményezést, mert mint elmondta, a járvány jelentősen szűkítette a lehetőségeket, ahogy a jelen gazdasági helyzet is ezt tovább fokozta. A szakember nagy örömmel vesz részt a programban, mely által az érintettek állapotának romlása megakadályozható és a betegségek kockázata is csökkenthető. 

Barna Péter, Károlyháza polgármestere arról beszélt, hogy végeztek egy felmérést, ami igazolta, hogy a helyiek szívesen elmennének a fürdőbe, ha lenne szállítási lehetőség. Ezért is biztosítja az önkormányzat térítésmentesen a falubuszt, a rászorulóknak pedig további támogatást is nyújtanak szükség esetén. Rongits Attila fürdővezető Vizsy Ferenc marketingvezetőnek mondott köszönetet a program kidolgozásáért. 

– A programmal mindenki nyer, de legfőképpen akinek az egészségét szolgálja – húzta alá a fürdővezető. További települések csatlakozását várják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában