Aktív pihenés

2022.10.14. 07:33

Mutatjuk a hétvége legjobb programjait Győr-Moson-Sopron megyében!

Győrben többek közt koncert, macskakiállítás, Mosonmagyaróváron filmbemutató és közönségtalálkozó, valamint papagájkiállítás, míg Sopron remek színdarab vár ránk. Összeállításunkban a megyei kisvárosok hétvégi eseményeiből is szemeztünk.

kisalfold.hu

Győr

ÁKOS ‒ TURNÉ 2022

10. 15., szombat, 20.00

Audi Aréna Győr

6. alkalommal Győrben, az Audi-arénában zárja turnéját Ákos, mely már hagyományteremtő jellegű a városban. Az ősz legkiemelkedőbb koncerteseményének számít a régióban. Fontos megemlíteni, hogy idén több év után teljes körű lehet a koncertélmény, mivel a füsttechnika is szabadon használható lesz az Audi-aréna színpadán, így egyedi hang-, fény- és lézertechnikában lehet részük a koncertre látogatóknak.

Jegyárak: 7990 Ft, 8490 Ft, 8990 Ft, 9490 Ft, 14.990 Ft

Fotós: ASUS

Zorán Turné 2022

10. 18., kedd, 19.00

Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ, Győr

Zorán neve fogalom a magyar zenei életben, koncertjei mindig ünnepnek számítanak. A visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és egyben megunhatatlan dalok mellett mindig megszólalnak ritkábban játszott szerzemények, zenei csemegék, valamint helyet kapnak a műsorban a válogatott muzsikusokból álló zenekar különleges produkciói is.

Jegyárak: 7990‒10.990 Ft

Könyvbemutató

10. 14., péntek, 19.00

Menház (Kossuth Lajos u. 24.)

Az Újvárosi Esték programsorozat keretében Dulai Péter Gyilkosság a panel tetején. Minősített élet elleni bűncselekmények a Kádár-korszakban című könyvének bemutatójára kerül sor. A szerzővel beszélget Tóth Tibor Tiboru és Vörös András. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehetséges.

Magasságok és mélységek

10. 14., péntek, 18.00 
Győri Nemzeti Színház – Kisfaludy Terem

2013 májusának végén egy ország figyeli aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt (Trill Zsolt) a társával együtt eltűnik a Himalájában. Bár mindenki más még reménykedik, felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) élő adásában jelenti be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése. A következő hetekben a média szisztematikusan próbálja megtörni a nő keménységét. 

Első egész estés filmjében Csoma Sándor, számos nemzetközi hírű kisfilm rendezője a megtörtént eseményeket Erőss Zsolt felesége szemszögéből ábrázolja.

Magyar játékfilm, 2022 (16)

Rendező: Csoma Sándor. Főszereplők: Pál Emőke, Trill Zsolt.

 

Győri nemzetközi macskakiállítás

10. 15‒16., szombat-vasárnap

Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ

11 ország résztvevőivel találkozhatnak majd az érdeklődők Norvégiától Spanyolországig. 20 különböző fajta csaknem 200 képviselőjével találkozhatnak a látogatók. Az idei év különlegessége, hogy lepkéket is hoznak a kiállításra.
Kapunyitás mindkét napon 10 órakor, szombaton 18, vasárnap 17 óráig lesz nyitva.
Jegyeket a helyszínen, kizárólag készpénzért lehet venni.
Jegyárak: gyerek (2‒14 korig): 1000, felnőtt/diák/nyugdíjas: 1500, családi (2 felnőtt + 2 gyerek): 4000 Ft 
További információk: https://www.macskakiallitas.hu/ 

Régiségvásár

10. 16., vasárnap, 7.00

Tarcsay utca

Ismét Győri Régiségvásár: szép, régi tárgyak lakberendezéshez, ajándéknak, gyűjtőknek. 

Természetfotó kiállítás

10. 14., péntek, 18.00

VOKE Arany János Művelődési Ház (Révai u. 5.)

Dr. Alexay Zoltán 85. születésnapja alkalmából tárlat nyílik a fotóművész természetfotóiból. A kiállítást megnyitja Nagy Balázs, a KAEG fővadásza. A tárlat november 3-ig megtekinhető.

„Dúdoló” Baba-mama Klub

10. 18., kedd, 10.00

Újvárosi Művelődési Ház (Liget u. 55.)

Énekes foglalkozás várja a babákat szüleikkel. Foglalkozásvezető: Radicsné Csőre Andrea.

A részvétel ingyenes. 

Kosárfonó szakkör

10. 18., kedd, 16.30

Újvárosi Művelődési Ház (Liget u. 55.)

Kosárfonó szakkörre várják az érdeklődőket keddenként 16.30-tól 19.30-ig. A foglalkozást vezeti: Csőre Gáborné.

Mosonmagyaróvár

SZÓ FOGADÓ

10. 18., kedd, 18.00

Flesch-központ 

Lengyel Tamás Kitolás ‒ Apanevelés kezdőknek és haladóknak című előadása. Ebben az apanevelő előadásban szó lesz a terhesség különböző fázisairól, a magzattelepátiás kommunikációról, a babakocsi-vásárlás traumáiról, levakarhatatlan nőrokonokról, a szabadban szoptatás férfiakra gyakorolt hatásairól, a játszótér szellemeiről és a nagy mennyiségben hallgatott Gryllus Vilmos-dalok mentálhigiénés következményeiről. Válaszokat persze én sem tudok. De azért elmondom a frankót. Vagy legalább, hogy velem hogy történt minden.

Jegyek válthatók a Flesch-központ jegypénztárában 2500 forintért.

 

TOXIKOMA film és közönségtalálkozó

10. 14., péntek, 17.00

Flesch-központ

17 óra A Toxikoma című film vetítése.

19 óra Vendég Szabó Győző és Molnár Áron színművészek. Interaktív beszélgetés – közönségtalálkozó. Jegyek 1000 forintos áron válthatók a Flesch-központ jegypénztárában.

Babaszínház ‒ Nyuszi és az almaszüret

10. 16., vasárnap, 10.

Fehér Ló Közösségi Ház

Nyuszi Gyuszi megkívánta az almás pitét, így hát bepattan a „répautójába” és elindul almát szedni. Hazafelé viszont a nagy száguldozásban beragad az autója, leereszt egy kereke, bajba kerül a lejtőn is. Szerencsére kisegítik barátai. Ezzel még nem ér véget a történet, a segítségért cserébe elosztogatja az almáit. Miből lesz akkor a pite? Kiderül a meséből.

Előadja: Babos Eszter és Papp Judit (Babos Bábos Társulat).

A bábelőadás után szeretettel várjuk a gyerekeket egy kis közös kézműveskedésre. A belépőjegy ára: 1000 forint gyermek számára, 1200 forint felnőtt kísérő számára, mely megvásárolható a Fehér Ló Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

A szövés bűvöletében

10. 14., péntek, 18.00

Fehér Ló Közösségi Ház

A Fonal Art szakkör kiállításának megnyitója. A tárlaton a szakkör tagjai, valamint vezetőjük, Bernáth Judit textilművész munkái kerülnek bemutatásra. Az alkotók minden érdeklődőt szeretettel várnak. A kiállítás megtekinthető november 11-ig.

Papagájkiállítás

Flesch Károly Kulturális Központ

10. 16., vasárnap, 15.00‒18.00

Színes madárkavalkád. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A belépő egységesen 1500 Ft/fő.

Hőnel Béla-megemlékezés

10. 15., szombat, 15.00

Győrikapu utcai Lajta-híd

A Győrikapu utcai Lajta-hídnál kezdődik a Hőnel Béla-megemlékezés. Egy rövid séta keretében Hőnel Béla hazaszeretete kerül ismertetésre, melynek befejezése a Városkapu téri emléktáblánál lesz. A sétát és a megemlékezést Beregszászi Balázs, az emléktábla létesítője tartja.

Fotós: Picasa

Sopron

Katona Imre ‒ Isten komédiása

10. 15., szombat, 19.00

Soproni Petőfi Színház

Zenés játék. A Soproni Petőfi Színház és az Esztergomi Várszínház koprodukciója. Assisi Szent Ferenc népszerű alak a szentek legendáriumában. Isten komédiása, Ferenc mosolyt varázsolt az arcokra és könnyet csalt a szemekbe.

Akik hallgatták, itták a szavát. Ferenc új szerzetesrendet alapított. Ő volt az, aki a legenda szerint megszelídítette a farkast és prédikált a madaraknak. Ő volt, aki karácsony ünnepén először állított betlehemi jászlat a kisdednek. És ő volt, aki testvérének tekintette Isten minden eleven teremtményét – és azon túl a Napot, a Földet, a tüzet és vizet, a szelek járását, a Holdat, a csillagokat. Ezeket az ikonikus képeket őrizzük róla Giotto híres freskóinak megfelelően. Katona Imre misztériumjátéka filmszerű képekben rajzolja fel a fordulatokkal teli életút zuhanó, majd magasba emelkedő ívét.

Szereplők: Papp Attila, Molnár Anikó, Kósa Zsolt, Marosszéki Tamás, Horányi László, Kovács Frigyes, Szedenics Dominik, Eperjes Károly, Savanyu Gergely, Major Zsolt, Boráros Imre, Rudolf Teréz Lilla.

Jegyárak: 3000, 3500 Ft.

 

További programok

Kiállítás Sopronban - bővebb részletek itt

Börze a győri könyvtárban - bővebb részletek itt

Gardrób vásár Fertődön - bővebb részletek itt

Könyvbemutató Kapuváron - bővebb részletek itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában