Két keréken szép az élet

2022.10.01. 13:11

Kerékpárosok az épülő bringaúton - a cél Gönyű

A Brigetio Kerékpáros Sportegyesület országúti időfutam kerékpárversenyt rendez október 2-án 10 és 14 óra között.

kisalfold.hu

Fotó: Magyar Építők

A verseny időtartalmára az egyesület engedélyt kapott az egyébként még munkaterületnek számító és a forgalom elől lezárt, épülő kerékpárút használatára. A verseny az új komáromi Duna-híd hídfő melletti kerékpárútról indul, végighalad Koppánymonostor Koppányvezér, illetve a Fenyves utcáján, és a Gönyű felé épített új, Eurovelo6 kerékpárúton tovább haladva, Gönyűn lesz a célterület. 

A pálya zárását rendőrök, polgárőrök, önkéntesek biztosítják, a kerékpárúton rajtszám nélküli kerékpáros nem tartózkodhat. A rendezők kérik, hogy a kerékpárút vegyes használatú, illetve Koppánymonostoron áthaladó szakaszán a megadott időszakban, gépjárművekkel, kerékpárral vagy akár gyalogosan körültekintően közlekedjenek, segítsék a versenyben résztvevők akadálymentes áthaladását. A verseny a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság egyik fordulójának helyszíne, így Magyarország egész területéről, sőt a határon túlról is neveztek, érkeznek versenyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában