Ajánlók

2022.10.28. 07:47

Halloween és az éjszakai borzongás - mutatjuk a hosszú hétvége legtutibb Győr-Moson-Sopron megyei programjait!

Győrben és a város környékén számos településen tartanak Halloween-i rendezvényt. Vasárnap és hétfőn késő este is megnyitja kapuit a győri állatkert, Győrszemerén csokitúrán vehetnek részt a kicsik, Rábapatonán rémsétány vár a bátrakra. Kapuváron a gesztenyéé a főszerep négy napon át, míg Fertőszéplakon kézműves forgatag várja az érdeklődőket október végén.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: KISS ANNAMARIE

Győr

Halloween a győri állatkertben

10. 30–31., vasárnap-hétfő

Xantus János Állatkert

10. 30., vasárnap

16.30-tól keressétek a szobrokat! Útmutatásukkal megtudhatjátok, mi vár rátok 31-én. Rakjátok össze a betűket és mondjátok be a célnál, hogy egy kis rémes finomságban is részetek lehessen. Bemutatkozik a vadonatúj játszóház.

10. 31., hétfő

16 órától hagyományos halloweeni kincskeresés. Óvjuk együtt a környezetet, nem osztunk feladatlapot! Pusztán egy telefonra lesz szükség a játékhoz. A tigriseknél: mindenszentek éjszakáján előbújnak az élőhalottak. Az egyikük beteljesületlen vágya, hogy férjhez menjen. A zooshow-aréna ezúttal tanteremmé alakul. Piton professzornál komolyan kell venni a bájitaltant. Drakula hintója vár a harmadik állomáson. Keressétek nála a megoldás negyedik darabját!

Mória bányáiban árnyékot és lángot zavartak fel a sötétben. Gandalf megvéd benneteket, ha elég bátrak vagytok kinyitni a törptárna ajtaját. Az elefánt- és pingvinkifutók körül a farkas vadászik Piroskára. Jegyek elővételben válthatók a shop.zoogyor.com oldalon és az állatkert jegypénztárában mindennap 10–17 óráig.

A Magyar Géniusz kincsei kiállítás

10. 29., szombat

Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.)

A Magyar Géniusz Program keretében megrendezett vándorkiállítás minden tekintetben újat és rendkívülit hoz létre. Eddig soha nem látott módon egy nagyszabású és reprezentatív tárlaton vonultatja fel a vidék géniuszait, a vidéki muzeális intézmények múzeumra, tájra, városra jellemző, legértékesebb és legkülönlegesebb műtárgyait.

A nemzeti identitásunkat meghatározó hősök tetteit, példaértékű tudósok gondolatait, magyar művészek alkotásait és a helyi tradíciókat éltető népi tárgyakat a korszerű muzeológia eszközeivel bemutató kiállítás szellemi emlékművet kíván állítani a magyar kreativitásnak és zsenialitásnak. A kiállítás megtekinthető december 30-ig.

51. Nemzetközi Éremgyűjtő Találkozó

10. 30., vasárnap, 8.00
Veres Péter Mezőgazdasági Szakközép- és Szakképző Iskola (Régi Veszprémi út 1–3.)
Program:
Éremcsere 8 órától 13 óráig. Fém- és papírpénzek, kitüntetések, érmék és plakettek, jelvények, régi képeslapok, bélyegek, metszetek, részvények, telefonkártyák, egyéb régiségek cseréje, adásvétele. Díjtalan árbecslés, szaktanácsadás! A látogatók számára a belépés díjtalan!

Győrújbarát

Családi

II. Baráti Borzongás

10. 31., hétfő, 15.00

Győrújbarát, Liszt F. u. 9.

Győrújbaráton már kevéssé él egy régi legenda, miszerint a környéken élő vörös barátok (templomos lovagok) nagy szerepet játszottak a település életében. Nem voltak ők jó életű lovagok. Hatalmas vagyonra tettek szert, melyet váruk alagútjaiban rejtegettek, éppúgy, mint az elrabolt lányokat, asszonyokat is. Mégis a faluban jó hírük volt. Munkát és terményt adtak, dolgoztak, szőlőt termesztettek.

Program:

15.00 A legbarátibb zök (faragott tök szépségverseny) és a leborzasztóbb süti versenye.

16.00 Zsűrizés és regisztráció a túrához.

16.30 Dr. Vehrer Adél mesél a legendáról.

17.00 Indul a Borzongás! (Önkormányzat parkoló, Erzsébet utcai temető, Fenyves utcai játszótér, Ibituba Birtok, Pincekultúra, tűzoltószertár.) Az egész útvonalon be lehet csatlakozni.

Eredményhirdetés a tűzoltószertárnál. Az úton több állomáson is finom falatokkal kínálnak minket, de könnyen megeshet, hogy belebotlunk elrabolt lelkekbe, boszorkányokba, talán még a lovagokba is! Bögrét és lámpát mindenki hozzon magával!

Győrszemere

Halloweeni csokitúra

10. 31., hétfő, 17.00

Faludy György Közösségi Ház

Halloweeni csokitúra, amelyre a gyerekek mellett a szülőket és nagyszülőket is várják. A gyermekek körbesétálhatnak a településen és csokit gyűjthetnek a felajánlkozó házaknál. A programra regisztrálni a Faludy György Közösségi Házban lehet, az egyedi jelmezeket díjazzák.

Enese

Halloween Enesén – Tökfaragó és jelmezverseny

10. 29., szombat, 17.00

17.00 Falujárás, cukorkagyűjtés a gyermekeknek.

19.00 Jelmezes felvonulás égő töklámpásokkal a Petőfi utcában az iskolától a kultúrházig. Oklevélben részesül a legkreatívabb jelmez, a legfrappánsabb töklámpás tulajdonosa, a legtöbb helyet „lejárt”, aláírást gyűjtő család. A rendezvényre szívesen fogadnak forralt bort, megsütött sütőtökkel lehetőség nyílik hozzájárulni az estéhez.

Rábapatona

Rémsétány

10. 29., szombat, 18.00

Rába-híd

A helyi önkéntes tűzoltó-egyesület Rémsétányt szervez. A rémségekkel teli séta végén mindenkit szeretettel várnak egy teára és zsíros kenyérre. Bögrével, fejlámpával és időjárásnak megfelelő öltözettel készüljenek a résztvevők. A becsületkassza bevételével a kistűzoltókat támogathatják a Rémsétány bátor hősei.

További színes programok

Bábszínház szombaton Győrben - bővebb részletek itt!

Kézműves forgatag Fertőszéplakon - bővebb részletek itt!

IX. Jam gesztenye napok Kapuváron - bővebb részletek itt!

Mozgómozi Mosonmagyaróváron - bővebb részletek itt!

Halloween SUP-túra Győrben - bővebb részletek itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában