Várják a pályaműveket

2022.10.20. 18:42

Fotópályázat a Fertő-tájról - Vasárnapig meghosszabbították a beadási határidőt

Meghosszabbították a Fertő-táj határok nélkül! fotópályázat leadási határidejét. Október 23-ig, vasárnapig még várják azokat a digitális fényképezőgéppel, mobiltelefonnal vagy drónnal készült fotós pályaműveket, melyek a helyi közösség számára fontos értékeket, a természetet, az épített környezetet, az ember- és természet harmóniáját mutatják be a Fertő-tájon.

kialfold.husopron

Fotó: Szalay Károly

Fotó: Torma Sandor

A fotópályázatot a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület és a Verein Welterbe Neusiedler See hirdette meg. A Fertő-kultúrtáj népi építészetével, műemlékeivel, az egymást követő civilizációk régészeti emlékeivel, szőlő- és borkultúrájával, valamint változatos növény- és állatvilágával érdemelte ki a világörökség rangot. A pályázat célja a határon átnyúló táj értékeinek népszerűsítése a természeti és az épített környezet, a kulturális örökség, valamint a turisztikai lehetőségek bemutatásán keresztül.

Az értékelést szakmai zsűri végzi az egyesülettel és civil szervezetekkel együttműködve. A legjobb alkotásokat díjazzák és a beküldött felvételekből, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendeznek a fertőszéplaki Széchényi-kastélyban. A pályázatra 2020 január 1. után készült képeket várnak. A fotókat a [email protected] címre kell elküldeni a nevezési lappal együtt a képek címének, a készítés időpontjának és helyszínének, valamint a készítő adatainak megadásával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában