Minden forint jó helyre megy

2022.10.18. 07:33

Daganatos gyerekek javára gyűjt a győri futó - Videó

A Bátor Tábor Alapítvány futócsapatának tagjaként a győri Sinkó Sándor próbál minél több segítséget szerezni a daganatos betegséggel küzdő gyerekeknek. A kisalföldi amatőr sportolónak nem ez az első jótékonysági kampánya.

Szeghalmi Balázs

„A sokszor reménytelennek tűnő helyzetekhez képest a mi mínuszos napi problémáink nem is gondok” Fotó: Huszár Gábor

A csupa szív futó négy éve hasonló jótékonysági akcióban vett részt; akkor minden képzeletet felülmúlva 815 ezer forint jött össze. 

– Tekintettel a gazdasági nehézségekre, most szerényebb célt tűztem ki – mondta lapunknak Sinkó Sándor. – November elsejéig félmillió forintot szeretnék gyűjteni a Bátor Tábor kis lakóinak. Az alapítvány tagjai az első jótékonysági futásom után meghívtak Heves megyébe. A saját szememmel győződhettem meg arról, hogy minden egyes forint jó helyre megy. A súlyos, számos esetben gyógyíthatatlan kórral küzdő gyerekek élményterápiájára, lelki sebeinek gyógyítására.


– Életre szóló tanulságokkal szolgált a beteg gyerekekkel történt találkozás, több dolgot átértékeltem magamban azóta – mondta Sinkó Sándor. – A sokszor reménytelennek tűnő helyzetükhöz képest a mi mínuszos napi problémáink nem is gondok. Ezért nem kedvelem, ha valaki egészségesen rögtön panaszáradattal nyit, s oly módon mutatja be a helyzetét, mintha eljött volna a világ vége – osztott meg velünk egy nagy igazságot Sinkó Sándor. 

A több maratont és a nagyatádi Ironmant is sikerrel teljesítő győri férfi jótékonysági akciója másfél hónapon át tart, s október végén zárul. Eddig több mint 200 ezer forinton áll a vállalása. 

Sinkó Sándor október végéig gyűjti a kilométereket. 
Fotós: Rákóczy Ádám

– Bármilyen jelképes összeg számít, pár száz forint is. Ha valaki olyan élethelyzetben van, hogy nem tud lemondani egyetlen forintról sem, megértem. Őket arra kérem, hogy megosztásokkal támogassanak a közösségi médiában” – hangsúlyozta a Sasa becenévre hallgató kisalföldi futó. 

Írásunk megosztásainak azért is van jelentősége, mert a győri székhelyű SZA-NO West Villamossági Kft. tulajdonosa, Sághegyi Szabolcs vállalta, hogy minden egyes megosztást külön honorál 250 forinttal. 

Segíteni szeretne?
Aki pénzzel is támogatni tudja a jó ügyet, a következő bankszámlaszámra utalhat: Bátor Tábor Alapítvány – 10918001-00000015-88740016. A köz- 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában